Trimite referat

Stiati ca ...

Petru cel Mare a interzis tuturor barbatiilor sa-si lase barba in afara de slujitorii Bisericii. Cei care isi pastrau barba erau nevoiti sa plateasca o taxa.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Geografie

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Muzeul ceasului - Ploiesti

Muzeul Ceasului, unic in reteaua muzeelor din Romania, si-a deschis portile in anul 1963, intro sala a Palatului Culturii din Ploiesti, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie intre anii 1954-1971.

Ulterior, colectia de ceasornice a fost adusa intr-o cladire construita la...

Media
5.60
Download-uri
223

Grotele Cango

Un taram fantastic de calcar a fost creat in bezna subpamanteana de eterna picurare a apei

ADUSE LA LUMINA Grotele Cango sunt astazi iluminate electric, revelandu-se astfel splendidele si straniile formatiuni calcaroase ingropate de milenii in strafundurile pamantului.
ALB STRALUCITOR O...

Media
5.09
Download-uri
90

Perspective ecologice

Stim cu totii ca echilibrul natural al gazelor atmosferice este amenintat de activitatea omului.
Multe dintre lucrurile pe care omul le face in mod obisnuit in fiecare zi, duc intr-o masura mai mare sau mai mica la poluarea planetei si a aerului pe care cei 6 miliarde de locuitori il respira in fiecare zi.

...

Media
5.27
Download-uri
230

Maroc

Marocul tara araba, africana si mediteraneana, situata la confluenta marilor civilizatii ce s-au succedat si intrepatruns cu repeziciune in lumea arabo-berbera a Maghrebului constituie o reusita simbioza intre maretia trecutului si imperativele prezentului.

Marocul leagan al unui trecut ce se masoara in...

Media
5.25
Download-uri
860

Calotele glaciare

In spatiul dintre 70 si 90 lat. se desfasoara intinderi de gheata in Antarctica, Groenlanda si numeroase insule, precum cele din Arhipelagul Nord-Canadian si partile inalte din Insulele Svalbard, Vranghel, Franz Joseph, Novaia Zemlia acoperite cu mici calote de gheata.

Climatul polar se defineste prin variatii...

Media
5.33
Download-uri
760

Parcul National Ceahlau

Muntele Ceahlau, batranul rege al Carpatilor Moldovei, considerat de daci ca salas al zeului Zamolxis, neintrecut in frumuseti peisagistice si floristice, este propus ca Parc National in Carpatii Rasariteni.
Situat in apropiere de lacul de acumulare de pe Bistrita, muntele este format din roci sedimentare, cu un relief...

Media
5.75
Download-uri
847

Cutremure si vulcani

La marginea placilor tectonice are loc o activitate foarte lenta, dar cateodata tensiunea acumulata cauzeaza cutremure dramatice si eruptii vulcanice.
Cutremurele se produc acolo unde doua placi aluneca una peste alta, iar marginile lor se intrepatrund(imbuca). Se naste o tensiune foarte puternica, pana cand una...

Media
5.48
Download-uri
2.074
Pagina 15 din 136
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate