Trimite referat

Stiati ca ...

Primul premiu de Formula Unu (Le Mans Franta 1906) a fost castigat de un francez de origine maghiara, Ferenc Szisz care a condus o masina Renault.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Azi vrei sa demonstrezi ca iti pasa de familia ta si de aceea vei interactiona cu ei mai mult decat o faci de obicei. Te-ai gandit sa le faci si niste cadouri?

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Chimie

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Fosforul

In anul 1669, un negustor de chimicale din Hamburg, fost militar si apoi medic, pe nume Hennig Brand, era si el printre pasionatii cercetarilor alchimice cautand, ca si sutele de predecesori ai sai, "piatra filozofala" si "elixirul vietii". Astfel, el s-a gandit sa caute "piatra filozofala" chiar in omul insusi, realizand...

Media
5.20
Download-uri
696

Diamantul si granitul

Alotropia este proprietatea unor elemente chimice de a se prezenta in una sau mai multe forme cristaline (sau moleculare). Ea este determinata de formarea unor molecule cu numar diferit de atomi si modificatii cristaline diferite. Formele alotropice difera prin proprietatile fizice si chimice.

Carbonul este un...

Media
5.21
Download-uri
541

Substante compuse - test recapitulativ

Cate tipuri de solutii cunoasteti si care sunt acestea? Dati exemple de astfel de solutii! 5p
400 g solutie 10% baza a unui metal monovalent reactioneaza cu 200 g solutie de acid
clorhidric iar dupa reactie solutia obtinuta contine 505 g apa.

Sa se identifice metalul si sa se calculeze concentratia...

Media
5.30
Download-uri
600

Halogenarea

Reactantul consta in 25 ml solutie apoasa de brom, de concentratie 5%. Cu ajutorul unui tub de aductiune efilat la capat se barboteaza etena preparata din alcool etilic si acid sulfuric.

Solutia de culoare rosu-brun la inceput se decoloreaza pana la incolor. Se lasa solutia sa stea cateva minute. La baza eprubetei...

Media
6.96
Download-uri
809

Diamantul

Diamantul, incolor si straveziu , cand este pur, cristalizeaza in sistemul cubic. Densitatea este 3,51 g/cm3. Indicele de refractie, neobisnuit de mare, da nastere jocului de lumina specific al acestei pietre pretioase. Diamantul este rau conductor de lumina si electricitate.

Diamantul este una dintre cele mai dure...

Media
5.31
Download-uri
475

Lemnul

Padurile ascund o uriasa bogatie, la fel de cautate si de necesara ca si alte surse de materii prime. Tulpinile si coroanele arborilor constituie veritabili acumulatori ai energiei solare si magazii de pretioase substante organice. Incepand cu celuloza si alcoolul si sfarsind cu rasinile si catranul , padurile ne daruiesc...

Media
6.48
Download-uri
12.204

Poluarea aerului

Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera ,amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc.Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui.

Atmosfera este formata din circa 10 gaze diferite ,in mare parte azot (78%) ,si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format...

Media
5.94
Download-uri
4.411
Pagina 20 din 61