Trimite referat

Stiati ca ...

Cea mai veche harta a tarii noastre are varsta de peste 400 de ani. Ea a fost lucrata la Brasov, in anul 1542, si este opera sasului Ioan Honterus, care a desenat-o, a gravat-o pe o placa de lemn si apoi a tiparit-o in atlasul sau personal denumit "Rudimenta Cosmographica".

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Biologie

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Tigrii

Din pacate, insa, aceste superbe exemplare sunt pe cale de disparitie, zona lor de raspandire devenind din ce in ce mai limitata. In prezent, din cele opt specii de tigri care existau acum sute de ani, mai supravietuiesc doar cinci, care pot fi intalnite doar in tundra siberiana, in insula Sumatra din arhipelagul indonezian,...

Media
5.69
Download-uri
501

Reproducerea plantelor Biologie Liceu

Reproducerea asexuata la plante:

Acest tip de reproducere se realizeaza cu ajutorul germenilor asexuati.Cand acesti sunt specializati (spori ) este vorba despre reproducere asexuata specializata. Cand germenii asexuati sunt nespecializati, reproducerea se numeste vegetative.

Reproducerea asexuata...

Media
5.85
Download-uri
799

Amprentele solzilor

Pestii pot fi, si ei, identificati dupa „amprente": studiindu-se complicatele desene circulare de pe solzii lor, se poate afla cu destula certitudine, locul lor de origine, ca si zona in care s-au dezvoltat. Acest lucru este foarte important pentru legile internationale de pescuit, care stabilesc ca o tara poate...

Media
5.47
Download-uri
147

Utilizarea enizimelor in industria produselor lactate

Industria laptelui utilizeaza o cantitate importanta de enzime in producerea de branzeturi,iar bacteriile lactice sub forma de cultura starter stau la baza obtinerii produselor lactate fermentate ,inclusiv a branzeturilor.La acestea se pot utiliza de asemenea culturi de bacterii propionice si alte bacterii precum si drojdii...

Media
5.55
Download-uri
478

Spongieri, niste bureti cu viata

Asa cum sugereaza titlul, spongierii sunt animale care au aspect buretos. Denumirea de spongier vine din limba latina, unde spongia inseamna burete. Sunt si ei animale, dar au o structura foarte simpla a organismului.
Dar mai sunt cateva lucruri care trebuie stiute despre spongieri:
• Sunt animale...

Media
5.71
Download-uri
1.257

Celula

Celula este unitatea structurala, functionala si genetica a organismului. Celula indeplineste functiile organismului. Celula este unitatea genetica prin ADN-ul care se gaseste in genele plasate in cromozomi. ADN-ul are rolul de a inmagazina si de a transmite informatia genetica de la parinti la urmasi.

Celulele pot...

Media
5.78
Download-uri
2.031

Diviziunea celulara

Mitoza - diviziunea celulelor somatice

La plante si animale, diviziunea celulara este un mecanism complex, un fenomen ciclic.

CICLUL CELULAR:cuprinde diviziunea nucleului (mitoza) care are loc in 4 faze, diviziunea citoplasmei (citochineza) si interfaza.

Ciclul celular este alcatuit dintr-o...

Media
5.40
Download-uri
1.106
Pagina 5 din 140