Trimite referat

Stiati ca ...

Numele Wendy a fost inventat pentru Peter Pan. Nu s-a gasit nicio inregistrare a acestui nume inainte de Peter Pan.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Cel/cea mai bun/buna prietena a ta te enerveaza? Spune-i ce te nemultumeste si cere-i sa faca tot ce poate ca sa le remedieze. Evident, trebuie ca si tu sa faci acelasi lucru. Ca sa ceri, trebuie mai intai sa oferi!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Fascismul

Materie: Istorie
Accesari: 14.809
Download-uri: 2.566
Nota: 6.07 (1598 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Fascismul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 23 Noiembrie 2012

Fascismul este un regim politic totalitar creeat de sindicalistii italieni in timpul Primului Razboi Mondial (mai precis, 1919) care este format din ideologii politice de dreapta si de stanga, desi a fost categorizat ca fiind un regim politic de dreapta la inceputul anilor 1920.Elementele care explica formarea fascismului sunt xenofobia si antisemitismul alaturi de principiul eugenìei pentru ideologiile de dreapta.Deviza creearii unui singur partid politic, ideea ca o natiune presupune o conducere puternica, o singura identitate colectiva si capacitatea de a produce violenta si razboaie si interdictia oricarei forme de opozitie fata de stat, din ideologiile de stanga.In fascism, violenta, razboiul si militarismul sunt incurajate in ideea induceri dorintei de a cuceri si a stapani. Fascisti considera violenta un mijloc de regenerare si de formare a spiritului si vitalitatii nationale.Conform dictionarului -> FASCÍSM s. n. Ideologie apărută în Europa după Primul Război Mondial, caracterizându-se prin naționalism extremist, misticism, violență, cultul forței, intoleranță față de alte partide, promovarea rasismului etc.; regim politic instaurat pe baza acestui curent. – Din it. fascismo, fr. fascisme.Fascismul ca realitate socială și politică punea în pericol sistemul capitalist clasic ajuns în acea perioadă în fază imperialistă. De asemenea a pus în pericol și sistemul socialist al Uniunii Sovietice. În fața unei asemenea perspective puterile capitaliste imperiale s-au coalizat împotriva fascismului aliindu-se chiar cu sistemul socialist al Uniunii Sovietice pentru a-și salva pozițiile internaționale și ordinea existentă care le avantaja.Conflictul între fascism și capitalism s-a soldat cu înfrângerea statelor fasciste, expansiunea socialismului de stat de tip sovietic, declanșarea luptelor de eliberare a unor popoare subjugate de imperiile coloniale, constiutirea de noi state reducerea imperiilor englez și francez și expansiunea Statelor Unite ale Americii. De asemenea prin creșterea puterii opțiunii politice comuniste lumea politică socială și militară s-a împărțit în două blocuri ireductibile: blocul capitalist și blocul socialist-comunist.Ideologic fascismul apăsa pe două elemente: elementul național și elementul socialist cu preeminența elementului național. Fascismul a avut un anume caracter anticapitalist ținând seama de nevoile de masă ale națiunii. Fascismul a menținut totuși proprietatea particulară asupra mijloacelor de producție și prin aceasta și clasele sociale întemeiate pe această relație. În schimb a subordonat activitatea particulară și individuală statului ca reprezentant al poporului care garantează ordinea socială.O altă caracteristică ideologică a fascismului a fost revoluționarea omului. Avea în vedere calitatea individului uman de element ce conferă calitate sistemului social. Se punea accent pe acțiune trecând în plan secund cultura fără aplicație.SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Fascismul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate