Trimite referat

Stiati ca ...

Lacul Vidra este cel mai adanc lac din Romania. Acesta ajunge pana la 109 m adancime.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Miscarea Rectilinie Uniforma

Materie: Fizica
Accesari: 109.126
Download-uri: 7.348
Nota: 7.00 (5607 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Miscarea Rectilinie Uniforma
Publicitate:

Trimis de Marin Ana Maria
din 07 Mai 2010

Miscarea rectilinie uniforma este miscarea a carei traiectorie este o linie dreapta si de-a lungul careia vectorul viteza ramane constant.Legea miscarii este: x'=x+v(t'-t)Cazuri particulare:

to=0 => X=Xo+Vt => spatiul este functie liniara de timp.

to=0 si Xo=0 => X=Vt => coordonata este direct proportionala cu timpul.Conditia de intalnire

1. Metoda coordonatei:

X1=X22. Metoda distantelor

Se bazeaza pe relatia de legatura dintre distantele parcurse de mobile.Se numeste miscare rectilinie uniforma, miscarea punctului material pe o traiectorie rectilinie cu viteza constanta. Un punct material in miscare rectilinie uniforma alegem axa Ox a sistemului de coordonate de-a lungul traiectoriei. In acest caz, vectorii de pozitie ai punctului material si viteza acestuia au componente nenule pe axa ox.Astfel din relatia de definitie a vitezei medii este:

vx = ∆x/∆t = x(t0)/t-t0

unde : - x(t) este coordonata mediului la momentul ts[x]SI = m;

- x(t0) este coordonata mediului la momentul initial t0;

- vx este proiectia pe axa Ox a vitezei mobilului [vx]SI = m/s deoarecee este constanta, viteza momentana coincide cu cea medie.Din expresia vitezei obtinem pentru deplasarea x(t) – x(t0) relatia:

x(t) – x(t0) = vx ∙ (t-t0)Atunci legea de miscare a miscari rectilinii uniforma este:

x(t) = x0 + vx ∙ (t-t0)

unde:

- x0 = x(t0) este coordonata punctului material la momentul initial t0;

- vx este proiectia vitezei v pe axa Ox[v]SI = m/s; ea este pozitiva sau negativa (deci se ia cu semnul +, respectiv -) dupa cum sensul lui v coincide sau nu cu sensul axei Ox.Miscarea Rectilinie Uniform VariataSe numest miscare rectilinie uniform variata este miscare punctului material pe o traiectorie rectilinie cu acceleratie constanta. Un punct material in miscare rectilinie unniform variata. Alegem axa Ox a sistemului de coordonate de-a lungul traiectoriei. In acest caz vectorul de pozitie al punctului material, viteza sa si acceleratia au proiectii nenule numai pe axa Ox. Atunci, din relatia de definitie a acceleratiei medii se obtine:

ax = vx(t) – vx(t0)/t-t0

unde:

- vx(t) este proiectia pe axa Ox a vitezei punctului material la momentul ts[vx]SI = m/s;

- vx(t0) este proiectia pe axa Ox a vitezei punctului material la momentul initial t0;

- ax este proiectia pe axa ox a acceleratiei punctului material [ax]SI = m/s2;Din expresia acceleratiei obtinem:

vx(t) – vx(t0) = ax ∙ (t-t0)

de unde gasim legea vitezei in miscare rectilinie uniform accelerata:

vx(t) = vax + ax ∙ (t-t0)

unde:

- vax = vx(t0) este proiectia pe axa Ox a vitezei initiale v0 a punctului material; ea este pozitiva sau negativa (deci vax = +v0 respectiv, vax = -v0) dupa cum sensul lui v0 coincide sau nu cu sensul axei Ox;Miscare rectilinie uniform variata

Miscarea rectilinie uniform variata este miscarea punctului material care descrie o traiectorie rectilinie si in care vectorul acceleratie ramane constant.Legea vitezei:

v=f(t); a=constanta;

Vo este viteza initiala la momentul initial to

V este viteza finala la momentul final t

=> V=Vo+a(t-to)Situatii particulare:

a) Daca to=0 => V=Vo+at => viteza este in functie liniara de timp;

b) Daca to=0 si Vo=0 => V=at => mobilul porneste din repaus => viteza este direct proportionala cu timpul.In miscarea rectilinie accelerata vectorii acceleratie si viteza sunt paraleli si de acelasi

sens. In miscarea rectilinie incetinita vectorii acceleratie si viteza sunt paraleli si de sensuri opuse.SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Miscarea Rectilinie Uniforma
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate