Trimite referat

Stiati ca ...

Cea mai joasa temperatura inregistrata vreodata pe glob este de -89oC. Aceasta s-a intamplat in data de 21 Iulie 1983, la Vostok in Antarctica.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Fatalismul Sectiunii de AUR

Materie: Filozofie
Accesari: 4.824
Download-uri: 526
Nota: 5.94 (2330 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Fatalismul Sectiunii de AUR
Publicitate:

Trimis de Iurie MOISEI
din 04 August 2009

Din cele mai stravechi timpuri oamenii intuiau existenta unei forte supranaturale, pe care ei au incercat s-o perceapa, s-o inteleaga aplicand diferite metode atat intuitive cat si rationale. In fine s-a ajuns la concepte logice argumentate dar si la credinta in Spiritul Suprem, Creator, Dumnezeu, etc.

In lucrarea de mai jos am incercat sa explic nu numai existenta unei forte creatoare dar si mecanismele ei de actiune. Astfel voi incerca prin diferite argumentari mai mult rationale sa desfasor momentele fatalismului si cosmogoniei universale. Desigur, ca problema data este foarte veche ca si gandirea omeneasca, cert este, ca teorii si ipoteze sunt o multime. Dar, cred ca, ipoteza prezentata mai jos, va fi una din aceasta multime. Daca miezul problemei va fi elucidat mai bine si daca voi fi corect inteles, cred ca cititorul se va bucura intuind descoperirea adevarului.

In conformitate cu DEXul:

„FATALISM este o teorie nestiintifica dupa care dezvoltarea omului si a omenirii este determinata de DESTIN, iar omul nu poate interveni in desfasurarea evenimentelor."

„DESTIN este: 1.soarta; 2 forta supranaturala care ar hotara tot ce se petrece in viata cuiva; fatalitate.

Pentru a pune baza ipotezei prezentate voi apela la trei aspecte distincte in forme de argumente. Anume argumentele prezentate vor clatina parerea ca „Fatalismul este o teorie nestiintifica".In primul rand voi apela la ASPECTUL ISTORIC utilizand legitatea „Sectiunii Divine" in fenomenele istorice"

In al doilea rand voi apela la ASPECTUL BIBLIC utilizand citate din cartile Bibliei.

Si in al treilea rand voi apela la ASPECTUL LOGIC.

In final voi expune sinteza generala a Fatalismului Divin si Cosmogonia Universala.In scopul cercetarii procesului de creatieal poetului Alexei Mateevici voi incerca sa analizez poezia „Limba noastra" prin prisma Sectiunii de AUR. Concluziile invocate vor descoperi unele taine armoniei ale creatiei literare.

In final voi incerca sa fac analiza credibilitatii adevarate a evangeliilor prin prisma Sectiunii de AUR.

Cert este ca toate concluziile expuse sunt foarte ipotetice, necesita verificari adaugatoare, totusi punctul de vedere este specific si poate servi ca punct de referinta pentru crearea ipotezelor diverse.

INTRODUCERELegile Divine, dupa care se desfasoara lumea materiala, sunt armonioase si frumoase, perfecte, desavarsite, precum si spatiul si timpul in care lumea exista. Din antichitate, omenirea a descoperit legile armoniei, care prezinta proportionalitate a partilor in cadrul la ceva intreg. Aceasta proportionalitate, exista atat in lumea naturala cat si in lumea lucrurilor artificiale. Observatiile minutioase ale oamenilor au descoperit sectiunea de Aur sau mai zisa Divina, iar ca exponent a acestei legi este coeficientul universal K, care fiind calculat este egal cu 1,61803398875…

La inceput, sectiunea Divina (de Aur) a fost descoperita in Natura, fie vie, fie moarta, in tot spatiul ce inconjura omul. Anume obiectele care corespund acestei proportii, fiind asimetrice si armonioase, partile lor se raporteaza cu K. Aplicarea asimetriei armonioase constient de catre oameni la fabricarea unor opere de arta, a dat un imbold la constructiile piramidelor egiptene si maya, palatelor antice, hramurilor, catedralelor si altor constructii de cult.

Ulterior, oamenii au creat si alte obiecte de uz cotidian luind in consideratie asimetria armonioasa. Coeficientul armoniei K, ulterior a fost descoperit de catre savanti si in structurile cristaline ale mineralelor, in astronomie, in structurile anatomice ale animalelor sau omului. Au fost cercetate si depistate armoniile chiar si in operele de literatura.

S-a ajuns la concluzia, ca coeficientul K este un coeficient universal ca si alti coeficienti constanti ca π.

In ce consta esenta armoniei ?

Spatiul intreg, format din partile componente, nu este simetric, ci asimetric. Raportul partilor componente intre ele, precum si cu tot spatiul intreg la fenomenele armonioase, este constant, indiferent de felurile si speciile de fenomene. Deci acest raport si coeficientul calculat este universal. In exemplul de mai jos voi prezenta fenomenul armoniei in lumea spatiala....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Fatalismul Sectiunii de AUR
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate