Trimite referat

Stiati ca ...

E permis sa privesti pe cineva in ochi daca esti vanzator, atunci cand ii inmanezi marfa clientului. Nu este politicos sa privesti pe cineva in ochi atunci cand esti intr-un mijloc de transport in comun sau cand astepti sa iti vina randul.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Ai parte de cateva momente mai incordate din cauza discutiilor cu un coleg/a sau cu un prieten/a. Reusesti totusi sa treci cu rapiditate peste acest incident. Pe seara se anunta musafiri.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.EPISTAXISUL

Materie: Medicina
Accesari: 8.854
Download-uri: 1.034
Nota: 5.28 (1155 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - EPISTAXISUL
Publicitate:

Trimis de Camelia
din 28 Iulie 2008

Viata unui copil (individ), la un moment dat, poate fi amenintata de o suferinta aparuta brusc, care-l aduce intr-o situatie limita, acuta, ce va trebui rezolvata intr-un serviciu medical de urgenta; cu promptitudine si deosebita competenta. Intr-o astfel de situatie se gaseste un copil indiferent de varsta pe care o poarta in momentul declansarii unui epistaxis indiferent de cauza favorizanta.Epistaxisul, nu este o boala ci un simptom de boala. Poate avea cauze diferite si in functie de sediu si cantitate ia valentele unei urgente majore care se insoteste de unele complicatii ce pot pune in pericol viata copilului.Forme clinice1) Epistaxisul spontan sau fiziologic (esential) - are drept cauza modificarile hormonale si vasomotorii de varsta, apare in perioadele de crestere si se datoreaza fragilitatii vasculare la nivelul mucoasei nazale extrem de vascularizata mai ales in dreptul petei vasculare Kisselbach a congestiei cefalice in timpul expunerii solare sau a efortului fizic din timpul jocurilor.2) Epistaxisul simptomatic sau patologic - care poate fi declansat de urmatoarele cauze:

-locale - inflamatii

- rinite acute, insotite de stranut sau suflat puternic al nasului

- escorierea voluntara a mucoasei nazale evidentiata de prezenta sangelui sub unghii

- corpi straini intranazal care au lezat mucoasa

- prezenta unor tumori maligne sau benigne

- unele ulceratii la nivelul septului (ulcerul Hayek).

-generale : avitaminozele (A si C)

boli infectioase (viroze respiratorii, scarlatina, gripa, oxiuraza ), toate acestea provocand scarpinatul nazal .

-traumatice : accidentale sau provocate .ImportantaEpistaxisul la copii reprezinta cea mai frecventa hemoragie si desi aceasta manifestare hemoragica poate parea banala , totusi exista o serie de argumente care sa justifice discutarea acestei probleme, enumerarea cauzelor de mai sus fiind argumente destul de importante.Tablou clinicPentru majoritatea copiilor vederea sangelui declanseaza o serie de manifestari: anxietate, agitatie, frica, transpiratii, uneori chiar lipotimie, deaceea l-am putea denomina ca fiind dramatic.Ingrijirea de urgenta a copiilor cu epistaxis- in ambele forme se asigura copilului repaus cu suprimarea efortului fizic

- se asigura pozitia sezand cu capul aplecat, se va aplica un sort impermeabil sub gat si o tavita renala sub barbie pe care o va tine asistenta medicala pentru a evita murdarirea si eventual monitorizarea cantitatii de sange pierduta, in scopul evaluarii gravitatii hemoragiei.

- se va incerca linistirea copilului si se va indeparta anturajul

- se va elibera de orice compresiune si se va invita copilul sa sufle nasul, fosa cu fosa, pentru indepartarea cheagurilor de sange.

- se va compresa digital aripa nazala cu hemoragia, pe sept, sau se aplica un tampon imbibat cu o solutie hemostatica (apa oxigenata, trombina. etc)

- se aplica comprese reci pe regiunea fronto-nazala

- in epistaxisul simptomatic, tamponamentul se face de catre medic, anterior sau posterior, dupa caz.

-asistenta medicala, va monitoriza functiile vitale(tensiue arteriala, puls, respiratie, etc,).

-la indicatia medicului, asistenta medicala va administra tratametul medicamentos ( hemostatice-fitomenadion, etamsilat, adrenostazin, antibiotice, calmante, vitamina C, etc,).

-se va corecta starea de anemie survenita in urma hemoragiei.

-se va recolta probe biologice pentru ezamene de laborator(TS, TC,hemoleucograma).

-se va asigura regim hidric cu lichide reci sau regim alimentar normal daca nu exista alte complicatii

si contraindicatii.

-se va contraindica alimentele fierbinti, efortul fizic,

-nu se va face baie fierbinte, pozitia bolnavului in pat va fi semisezand.StatisticaIn anul 2006 au fost internati in sectia pediatrie un numar de 17 copii cu epistaxis anterior simptomatic

-11 cazuri de sex masculin,

-6 cazuri de sex feminin,

-12 copii din mediu urban,

-5 copii din mediu rural,

-cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, 5 cazuri

intre 5 si 14 ani, 10 cazuri

peste 15 ani, 2 cazuriPrezentare de caz clinic

Nume/Prenume: Dobrescu Roxana

Varsta 9 ani

Sex Feminin

Greutate 35 Kg

Data internarii 17.06.2005

Dignostic la internare: Pneumopatie acuta, epistaxis anteriot stang viral

Starea la internare Febra 39.3 grade Celsius

Stare generala influentata, hemoragie nazala stanga

Tratament S-a efectuat tamponament anterior cu o mesa cu apa oxigenata. Ampicilina 250 mg/6 ore. Fitomedanion 1 fiola/12 ore. Antitermice la nevoie. Calciu lactic

S-au recoltat HLG, care...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - EPISTAXISUL
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate