Trimite referat

Stiati ca ...

Cea mai drastica dieta: Jon Brower Minnoch (USA) a slabit de la 635 kg la 216kg.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Atmosfera

Materie: Geografie
Accesari: 10.855
Download-uri: 18.519
Nota: 6.96 (1931 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Atmosfera
Publicitate:

Trimis de popescu remus
din 02 Noiembrie 2007

Atmosfera, cuvant compus de origine greaca (athmos = aer si spherein = sfera, invelis), desemnand invelisul de aer al Pamantului (a se vedea planeta Pamant). Atmosfera planetei noastre este practic 100 % gazoasa, continand insa si urme de substante solide, prezente in stare fin divizata.Atmosfera de astazi a Pamantului contine azot (sau nitrogen) bimolecular (N2)in proportie de aproape 4/5 (78,2 %), oxigen bimolecular (O2) (20,5 %), argon, Ar, (0,92 %), bioxid de carbon, CO2, (0,03 %), ozon, oxigen trimolecular (O3) si alte gaze, praf, fum, alte particule in suspensie, etc.Compozitia atmosferei s-a schimbat de-a lungul celor aproximativ 2,5 - 2,8 miliarde de ani de cand exista, de la o atmosfera primitiva (a se vedea atmosfera primitiva a Pamantului) la cea actuala, trecand prin mai multe faze intermediare, in decursul carora atmosfera si-a schimbat nu numai compozitia chimica, dar si alte caracteristici precum ar fi densitate, grosime, transparenta, etc. Atmosfera este numita in vorbirea curenta aer.Procesele de formare a atmosferei sunt legate de compozitia chimica a ei, prin aceasta influentand procesele climatice. In urma cu 4,56 miliarde de ani, are loc formarea globului pamantesc, fiind probabil in aceasta faza hidrogenul (H2) si heliul (He) deja prezent, care ulterior dispare.Prin procesul de racire lenta a pamantului si in acelasi timp activitatea vulcanica aduce gaze la suprafata, rezultate prin reactiile chimice din straturile interne ale globului. Prin aceste procese a luat nastere o atmosfera cu o compozitie de ca. 80 % aus vapori de apa (H2O), zu 10 % aus bioxid de carbon (CO2) si pana la 5 bis 7 % din hidrogen sulfurat.Aceasta combinatie de gaze poate fi si azi intalnita la emanatiile si eruptiile vulcanice. Lipsa precipitatiilor din acea perioada de timp se explica prin faptul, cu toate ca vaporii de apa sunt prezenti, suprafata pamantului fiind fierbinte, nu permite condensarea lor.Provenienta apei pe pamant este de fapt o tema controversata. Prin scaderea temperaturii atmosferei sub punctul de fierbere al apei, aerul saturat cu vapori de apa, cad sub forma de ploi de durata, in aceasta perioada formandu-se marile si oceanele.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Atmosfera
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate