Trimite referat

Stiati ca ...

Ochiul uman percepe doar trei culori: rosu, albastru si verde. Restul sunt doar combinatii ale acestora.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.GAUSS

Materie: Matematica
Accesari: 14.661
Download-uri: 2.210
Nota: 5.75 (1406 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - GAUSS
Publicitate:

Trimis de aurel
din 10 Martie 2006

GAUSS,Carl Friedrich

-descoperitorul geometriei neeuclidiene hiperbolice-Nascut la 30 aprilie 1777 in localitatea Braunscweig, landul german Saxonia Inferioara, intr-o familie de oraseni destul de instariti, isi uimise dascalul primilor ani ai scolii primare prin rapiditatea neobisnuita de a rezolva mintal calcule aritmetice complicate.Cu mare usurinta a terminat si cursul liceal.Din 1795 pana la 1798, la Universitatea din Gottingen, a studiat matematcile, astronomia, geodezia, fizica(cu ramurile magnetism, elctro-magnetica,optica).In doar trei ani si-a sustinut toate examenele.Ducele Carol de Braunschweig(1735-1806) l-a luat pe tanarul si talentatul absolvent, creandu-i conditii de a se ocupa de elaborarea unui talent de teoria numerelor, dezvoltand teza sa de doctorat pe care a sustinut-o in anul 1799.Lucrarea a finalizat-o in 1800, iar in anul urmator o editeaza la Leipzig.In cuprinsul studiilor aritmetice a expus teoria numerelor intregi, cunoscuta sub denumirea de intregii lui Gauss.Dovedindu-se a fi nu doar un matematician de mare valoare, ci si un astronom de mare competenta, a fost numit concomitent director ai Observatorului din Gottingen si detinatorul catedrei de Astronomie a Universitatii din orasul mentionat, in anul 1807.Peste doi ani, a reusit sa scrie o cuprinzatoare carte despre corpurile ceresti, lucrare care i-a adus o reputatie stiintifica europeana.Intre alte realizari in materie de matematica cosmica se numara si calcularea traiectoriei asteroidului Ceres(intaiul obiect de acest gen observat de astronomi).Tot Gauss a efectuat in perioada 1821-1824 masuratoarea unui fragment de arc al unuia dintre maridianele globului pamantesc, intre orasele Gottingen si Altona.Foarte importante au fost si contributiile sale in domeniul fizicii, ramura magnetismului.In anul 1823 a inventat instrumentul utilizabil pentru masurarea intensitatii campurilor magnetice-magnetometrul.Peste inca sapte ani a mai realizat in acest domeniu o premiera stiintifica:fundamentarea matematica a magnetismului terestru.Cercetarile sale privind cunoasterea magnetismului au fost atat de numeroase, incat au umplut paginile a nu mai putin de sase volume, fiecare la randul sau insumand mai multe mii de pagini.Tot el a definit (1831( sistemul absolut de unitati:milimetru, miligram, secunda, iar in 1836, pe temeiul acestor trei elemente teoretice, a exprimat intensitatea campului magnetic al planetei noastre in functie de cele trei unitati fundamentale enuntate mai sus.S-a remarcat si in domeniul electricitatii, fiind cel dintai care a observat si semnalat posibilitatea transmiterii de semnale cu ajutorul curentului galvanic.Nu in ultimul rand, pe eschierul valorilor stiintifice se situeaza contributiile sale in domeniul mecanicii, ramura in care a formulat principalul minimei restrangeri, una dintre legile fundamentale ale acestei sectiuni a fizicii.A incetat din viata, in data de 23 februarie 1855, in orasul universitar in care a profesat,Gottingen.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - GAUSS
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate