Trimite referat

Stiati ca ...

Inclinarea axei de rotatie a lui Neptun este de 28,32 grade, similara cu cea a Pamantului (23 de grade) si cea a lui Marte (25 de grade). Datorita acestui fapt, pe planeta are loc schimbarea anotimpurilor. Perioada de revolutie foarte mare face ca un anotimp pe Neptun sa dureze aproximativ 40 de ani pamantesti.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ca e vacanta sau nu, se pare ca tu nu te saturi de ea. Totusi, ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Medicina

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Infectiile tractului urinar (ITU)

Definitie: ITU reprezinta situatii patologice caracterizate prin patrunderea si multiplicarea bacteriilor in tractul urinar, manifestate prin bacteriurie.

Colonizarea microbiana a urinii poate fi asimptomatica sau simptomatica.

In absenta infectiei, tractul urinar este steril, cu exceptia...

Media
5.33
Download-uri
2.925

Anemia infectioasa ecvina

Anemia infectioasa ecvina, cunoscuta deasemenea si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala care se manifesta la toti membrii fam Equideae, inclusive la cai, catari si magari. Acest virus are capacitatea unica de a infecta calul pe viata, producand atacuri intermitente de boala (in urma carora calul poate...

Media
5.38
Download-uri
2.852

Fiziologia scoartei cerbrale

Scoarta cerebrala indeplineste urmatoarele functii: senzitiva si senzoriala, motorie, psihica si vegetativa. In scoarta cerebrala exista in zonele amintite doua categorii de centrii nervosi: centrii de protectie si centrii de asociere.

Centrii de protectie: centrii de protectie leaga scoarta cerebrala cu periferia...

Media
5.37
Download-uri
2.098

Bulimia nervoasa

Bulimia debuteaza in adolescenta tarzie sau la adultul tanar, in special la femei. Deoarece este o boala cronica, aceasta persista si pe parcursul vietii adulte. La fiecare 10 femei cu bulimie, un barbat dezvolta aceasta boala.

Bulimia nervoasa este o tulburare de comportament alimentar caracterizata prin...

Media
6.88
Download-uri
2.561

Masajul la sportivii de viteza

Probele de viteza necesita un efort intens si foarte concentrat, pentru ca durata lor este foarte scurta. Aceste probe fiind exercitii ciclice, se executa intr-un ritm viu. In timpul desfasurarii lor, impulsurile nervoase se succed cu maximum de frecventa, determinand contractii musculare tot atat de rapide. Efortul de viteza...

Media
5.19
Download-uri
189

Anatomia si fiziologia ficatului

I.1 ANATOMIA FICATULUI
Ficatul este cel mai voluminos viscer. Este un organ glandular cu functii multiple si importante in cadrul economiei generale a organismului; ficatul este un organ metabolic deosebit de important. El intervine in metabolismul intermediar al glucidelor, proteinelor si lipidelor; detoxifica...

Media
5.36
Download-uri
2.062

Dirijarea travaliului

DEFINITIA TRAVALILUI - aparitia contractiilor uterine dureroase ( cel putin 2 in 15 minute) sistematizate insotita de stergerea si dilatatia colului( cel putin 2 cm).
Dilatatia progreseaza in mod normal cu 1 cm/ora la nulipare si 1,2 cm/ora la multipare
ATITUDINE INTRAPARTUM
- S -examinari cervicale...

Media
5.29
Download-uri
1.982
Pagina 4 din 24
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate