Trimite referat

Stiati ca ...

Unul din patru americani a aparut la televizor.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Fizica

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Telefonul

Inventat in martie 1876 de Alexander Graham Bell , telefonul e una dintre cele folosite servicii de telecomunicatie din lume. Desi au avut loc imbunatatiri semnificative in felul in care sunt transmise mesajele pe distante mar, operatiunea de baza s-a schimbat doar putin in cursul secolelelor.

Un telefon...

Media
6.37
Download-uri
11.543

Electricitatea

Trebuie sa ne gandim cat de des ne uitam la televizor, aprindem lumina sau vorbim la telefon. Toate acestea si multe altele sunt posibile datorita electrecitatii.Lumea ar fi total diferita fara electricitate.

Electricitatea nu a fost inventata. Ea a fost descoperita prima data de catre greci, acum 2000 de...

Media
7.01
Download-uri
2.906

Campul magnetic

In jurul unui conductor strabatut de curent exista un camp magnetic, ce exercita o forta asupra unui purtator de sarcina in miscare. La fel cum definim vectorul intensitatea campului electric E, ca fiind forta ce actioneaza asupra unitatii sarcinii de proba aflata in repaus, putem defini un alt camp, prin acea parte a fortei...

Media
5.65
Download-uri
1.804

Miscarea de translatie si de rotatie

> Un corp solid executa o miscare de translatie daca oricare ar fi doua puncte ale sale segmentul care le uneste se deplaseaza paralel cu sine insusi.
> Un corp solid executa o miscare de rotatie in jurul unui punct, daca oricare punct al sau executa o traiectorie circulara in jurul punctului respectiv.
...

Media
5.30
Download-uri
7.411

Scripetele

Scripetele

Scripetul - Scripetii cu Blocator, Scripetii cu lagar, Scripetii cu rulment

Scripetii sunt piese de echipament deosebit de importante, chiar daca nu sunt utilizati in mod curent. Ei sunt indispensabili in domenii ca actiunile de salvare si autosalvare, transportul echipamentelor mari pe...

Media
6.99
Download-uri
2.623

Termometrul

Termometrul din sticla cu mercur este un termometru al carui principiu de functionare consta in dilatarea aparenta a mercurului intr-un tub de sticla. Gradatiile de pe tubul de sticla permit citirea temperaturii, proportionala cu lungimea coloanei de mercur in interiorul tubului, lungime ce variaza cu temperatura. Pentru a...

Media
6.21
Download-uri
7.657

Telescopul

Telescopul este un instrument optic care permite observarea obiectelor indepartate si neclare ca si cum ar fi mult mai luminoase si mai apropiate de observator.

Telescoapele sunt folosite in astronomie pentru observarea corpurilor ceresti indepartate.

Pentru sute de ani , telescoapele au fost...

Media
5.30
Download-uri
1.056
Pagina 9 din 75
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate