Trimite referat

Stiati ca ...

Aerul devine lichid la -190 grade Celsius.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Aceasta zi poate deveni foarte eficienta pentru tine, daca ai destula rabdare si tenacitate. S-ar putea ca acest lucru sa iti dea multe batai de cap, deoarece stai cam prost la acest capitol. Tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi si sa te focusezi doar asupra acestui lucru, sa nu te pierzi cu firea.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Fizica

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Lucrul Mecanic

Referatul contine formule sau grafice.

Notiunea de lucru mecanic a aparut din necesitatea de a masura munca (fizica) depusa de om, precum si de masinile construite de el pentru a-1 ajuta in aceasta munca.
*
Sa consideram situatia simpla in care un bustean este deplasat pe un plan orizontal cu...

Media
7.09
Download-uri
6.033

Curcubeul

Curcubeul, cel mai frumos fenomen din atmosfera ce a impresionat omenirea din toate timpurile, fiind considerat un "semn ceresc" care aduce binele, pacea si prosperitatea.

Curcubeul este un fenomen optic care ia nastere din cauza dispersiei si reflexiei luminii solare in picaturile de ploaie din atmosfera. El...

Media
7.36
Download-uri
7.173

Masurarea deplasarilor cu traductoare inductive

Partea I

1. Formule si scheme folosite

Deplasarea x a miezului magnetic intre cele doua bobine care constituie traductorul diferential, determina variatii in sensuri opuse ale inductivitatiilor.

Tensiunea de iesire Vm, masurata pe priza mediana a traductorului este :
...

Media
4.89
Download-uri
1.337

Transformatorul de curent

Transformatorul de curent este o solutie simpla de masurare izolata galvanic în cazul particular, dar des întalnit, al curentului alternativ pur sinusoidal. La fel cu senzorii de curent magnetici acesta este construit de obicei pe un tor din material feromagnetic (fig. 11A). Transformatorul de curent funcționează ca orice...

Media
5.09
Download-uri
6.931

Echipamentul Electric al Automobilelor

1 GENERALITATI PRIVIND ECHIPAMENTUL ELECTRIC AL AUTOMOBILELOR

1.1 Destinatia si compunerea echipamentului electric al automobilului

Echipamentul electric asigura alimentarea cu energie electrica a aparatelor electrice atat in timpul deplasarii autovehiculului cat si la stationare.

...

Media
5.08
Download-uri
4.203

Constructia aparatelor electrice

CAPITOLUL 1 Introducere in constructia aparatelor electronice

Definitii:
Aparatul este un sistem tehnic care serveste la efectuarea unor operatii, la transmiterea sau trans-formarea energiei dintr-o forma in alta.Echipamentul este un ansamblu de aparate, dispozitive si mecanisme ale unei instalatii, masini...

Media
4.89
Download-uri
3.208

Dezagregare mecanica sau clastogeneza

Dezagregare mecanica sau clastogeneza

Crioclastia este un proces de dezagregare a rocilor datorat oscilatiilor repetate inghet-dezghet ale apei din porii rocilor. Este activ in regiunile cu temperaturi medii in jur de 00C (regiunile subpolare si regiunile montane peste 2000m).

Forta de distrugere este...

Media
5.04
Download-uri
320
Pagina 8 din 75
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate