Trimite referat

Stiati ca ...

Daca forma lunii este de secera (in forma literei C) - luna este in descrestere, iar cand este in forma convexa (in forma literei D) - luna este in crestere. Litera descrie exact invers faza lunii - D - in Crestere, C - in Descrestere.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referate din Fizica

Sorteaza referate: DataReferate noi NoteReferate de nota 10 AccesariReferate accesate Download-uriReferate downloadate

Dilatarea

Dilatarea

Dilatarea termica este fenomenul fizic prin care dimensiunile (volumul, suprafata, lungimea) unui corp cresc in urma variatiei temperaturii. Fenomenul opus se numeste contractie termica. Pentru majoritatea substantelor cresterea temperaturii duce la cresterea dimensiunilor, dar exista si exceptii.
...

Media
7.57
Download-uri
55.504

Lupa

Lupa este cel mai simplu aparat optic intalnit. Este alcatuit dintr-o lentila convergenta cu distanta focala mica, comparativ cu raza de curbura si dimensiunile lentilei. La formarea imaginii prin lupa a obiectului vizionat, acesta trebuie pozitionat intre centrul optic si focarul obiect.

Prima intenşie de...

Media
8.00
Download-uri
83.893

Amedeo Avogadro

Amedeo Avogadro

Lorenzo Romano Amedeo Carlo Avogadro, conte de Quaregna si Cerreto (n. 9 august 1776, Torino; d. 9 iulie 1856, Torino) a fost fizician italian.

Descendent al unei familii nobile de guelfi, din Vercelli, care in timp s-a divizat in mai multe ramuri. Una din ramuri s-a stabilit in Quaregna,...

Media
6.71
Download-uri
1.530

Reflexia luminii - Refractia luminii

Definitia - Reflexia, Refractia luminii, Dispersia, Hipermetropia, Astigmatismul, Miopia, Daltonismul, Prezbitismul

Reflexia luminii

Reflexia luminiii este fenomenul de schimbare a directiei de propagare a luminii la suprafata de separare a doua medii,lumina intoracandu-se din mediul in care a venit....

Media
7.72
Download-uri
11.806

Isaac Newton

Sir Isaac Newton, fizician si matematician englez este considerat unul dintre cei mai mari oameni de stiinta intrat in istorie prin contributiile sale in diferite stiinte. Descoperirile si teoriile lui au pus bazele stiintei din timpul lui pana in zilele noastre.

Newton a fost unul dintre inventatorii unei ramuri...

Media
6.64
Download-uri
6.005

Marimi vectoriale

Exemple de forte: Forta de greutate, Forta elastica, Forta de frecare.

Forşa (F) este marimea vectoriala care masoara taria, intensitatea unei interactiuni. Actiunea unui corp asupra altui corp actiune reciproca se numeste interactiune.

Forta se noteaza: <F>SI = N

...

Media
7.21
Download-uri
9.753

Fizica Moleculara si Caldura.Termodinamica

A.Legea proportiilor definite(‘la formarea unui corp dat elementele se combina totdeauna intre ele intr-un raport de masa riguros constanta’) si legea proportiilor multiple(‘Cand doua elemente pot forma mai multi compusi, atunci cantitatile dintr-un element care se combina cu una si aceeasi cantitate din celalalt element se...

Media
5.89
Download-uri
3.204
Pagina 10 din 75
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate