Trimite referat

Stiati ca ...

Pantera roz a aparut pentru prima oara intr-un film artistic, in secventele de inceput si sfarsit din filmul artistic ''The Pink Panther''. In povestea filmului, Pantera roz reprezenta numele unui diamand valoros de culoare roz iar la sfarsitul filmelor acest diamant a fost transformat in mod umoristic ca o pantera ''adevarata''.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Viata Sfantului Andrei

Materie: Religie
Accesari: 9.273
Download-uri: 3.587
Nota: 5.94 (1662 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Viata Sfantului Andrei
Publicitate:

Trimis de Stratulat Marius Sorin
din 25 Ianuarie 2006

Numele sau este de origine greaca ("andreia" insemnand barbatie sau valoare) si se pare sa fi fost destul de raspandit printre evreii din secolele doi si trei inainte de Iisus.

In cronologia apostolatului crestin,cel care se bucura de prima informatie si prezentare este Sfantul Andrei,care va primi in cosecinta supranumele de Cel dintai chemat (la apostolate).

Sfantul Andrei s-a nascut ,impreuna cu fratele sau Simion,supranumit si Chefa(Petru),in familia lui Iona ,dupa cum ne informeaza Sfantul Ioan,Apostolul si Evanghelistul reproducand cuvintele Mantuitorului cand l-a intalnit prima data pe Sfantul Petru.

Verifica-ti cunostintele in testul despre sarbatoarea de Sf. Andrei!
Descopera in enciclopedie despre noaptea de Sf. Andrei!

Andrei ca si fratele sau Simion,era originar din Betsaida,cum aflam tot din Evanghelia a patra:"A doua zi Iisus voia sa plece in Galileea si a gasit pe Filip.Si i-a zis: Urmeaza-Mi.Iar Filip era din Betsaida ,din cetatea lui Andrei si a lui Petru".Betsaida,nume derivate din armaicul Bet-saida insemnand Casa pestilor sau Casa pescuitului ,este o localitate asezata pe malul lacului Ghenizaret,deci in Galileea,nu departe de Capernaum.Cetatea este numita "cetatea lui Andrei si Petru",dar si a lui Filip,un alt Apostol al Domnului.

Tot aici se va produce si minunea inmultirii painilor si pestilor si saturarea "celor ca la cinci mii de barbate".In acest timp, Iisus "s-a dus in munte sa se roage".In drum spre Betsaida ,avand vantul impotriva,ucenicii se chinuiau vaslind.Iisus a venit la ei "umbland pe mare".Vazandu-l, ucenicii s-au tulburat,dar Iisus le-a zis :"Indrazniti,Eu sunt; nu va temeti " Suindu-Se pe corabie ,vantul s-a potolit.
Numele Andrei deriva din grecescul Andreas ,care inseamna viteaz,barbatesc.

Acesta este un nume grecesc,desi Sfantul Apostol Andrei era iudeu.Acest nume este intalnit in opera lui Herodot,Plutarh,Pausanias.Acest nume.ca si acela de Filip sau Nicodim ,devenit foarte comun la iudei sub influenta greaca,incepand cu secolul II inainte de era crestina.In Talmudul din Ierusalim se vorbeste de un rabin numit Andrei.
Ocupatia Sfantului Andrei inainte de a deveni ucenic al lui Iisus era aceea de pescar .

Dintre cei ce vor deveni Apostoli ai Domnului,mai practicau ocupatia de pescari,pe langa Andrei si Simion-Petru ,si Iacov si Ioan,fiii lui Zevedeu.In timpul activitatii publice a Mantuitorului si chiar dupa inviere,ucenicii Domnului isi vor practica meseria de pescari,cand ocazia si necesitatea se iveau.
Deci fratii Andrei si Simion-Petru aveau,ca sa zicemasa situatie buna din punct de vedere social in momentul cand au fost chemat in randul ucenicilor Domnului.

Faptul este important si trebuie subliniat,pentru a cunoaste ca ei,ca si fiii lui Zevedeu,renunta la aceasta situatie certa,dand urmare,dintr-un impuls launtric ,chemarii pe care le-o va adresa Mantuitorul de a deveni in ceata apropiatilor Sai.

Cum s-a aratat,sfantul Apostol Andrei si-a insusit,laolalta cu ceilalti Apostoli si in acelasi conditii ca acestia,cuprinsul invataturii evanghelice,astfel incat,Iisus putea sa-I numeasca pe cei mai apropiati ucenici ai Sai "prieteni".
Sfantul Apostol Andrei si Intemeierea Bisericii din Scitia Mica(Dobrogea).

Este mai presus de orice indoiala ca toti Apostolii Domnului s-au numarat ,atata timp cat s-au aflat in viata,printer misionarii cei mai active ai Bisericii.In anii 49-50,cand, dupa simodul din Ierusalim,a avut loc desigur.tragerea la sorti pentru impartirea lumii cunoscute in epoca intre Sfintii Apostoli,revenindu-I fiecaruia un spatiu misionar,provincial cunoscuta sub numele de Scitia Mica ,asezata la hotarul Nordic al Imperiului Roman,era bine cunoscuta Sfintilor Apostoli si ucenicilor lor.

Scitii erau ,de asemenea,cunoscuti iudeilor.Un oras care apartine semintei lui Manase,Bet-Sean este numit in II Macabei,orasul scitilor ,in Vulgata civitas,In aceste conditii,Inscrierea Scitiei ca spatiu misionar pentru Sfintii Aposoli si pentru ucenicii lor nu mai poate constitui o surpriza,anterior si in epoca,scitii desi considerat mai putin evoluati si civilizati ,erau totusi,cunoscuti ca etnie distincta si susceptibila de o dezvoltare pozitiva.

In legatura cu informatia privind primirea de catre Sfantul Apostol Andrei a Scitiei ca arie misionara este de precizat ca,in general prin Scitia,se intelegea partea sudica a Ucrainei de astazi.deci tarmul Nordic al Marii Negre,unde scitii s-au asezat inca in sec.VIII si VII i.d.Hr.

Aceasta porunca a Mantuitorului a fost implinita si slujita de Sfintii Apostoli cu intelepciune si pricepere strategica .Si anume :in primele zile ale activitatilor lor misionare,Sfintii Apostoli au pus inceput Bisericii din Ierusalim,in cadrul careia iudeii elenisti,adica cei ce proveneau din diaspora,erau foarte numerosi.

Foarte multi dintre acestia vor ramane la Ierusalim,pentru ca,sub indrumarea Sfintilor Apostoli,sa primeasca Sfanta Evanghelie,pentr a deveni adevarati propovaduitori ai noii credinte la popoare si in regiunile din care proveneau si chiar dincolo de acestea,pentru ca odata format si inzestrat cu harul preotiei,un misionar nu va mai poate desfasura o alta activitate,decat aceea de evanghelist,adica de predicator al noii invataturi.

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Viata Sfantului Andrei
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!