Trimite referat

Stiati ca ...

Unul din mai populate orase din lume este Tokio, in anii 2000 figura cu 30 de milioane de rezidenti.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi

Materie: Romana
Accesari: 9.768
Download-uri: 2.093
Nota: 5.50 (2681 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi
Publicitate:

Trimis de mihaisteffy
din 22 Februarie 2013

Camil Petrescu (n.22 aprilie 1894 - d. 14 mai 1957) a fost romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet. El pune capat romanului traditional si ramane in literatura romana in special ca initiator al romanului modern.In romanul „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" publicat in 1930 , Camil Petrescu surprinde drama intelectualului lucid, insetat de absolutul sentimentului de iubire, dominat de incertitudini, care se salveaza prin constientizarea unei drame mai puternice, aceea a tragismul unui razboi absurd, vazut ca iminenta a mortii.

Romanul este o scriere epica in proza, cu actiune complexa,de mare intindere,desfasurata pe mai multe planuri, cu personaje numeroase si cu o intriga complicata .

Perspectiva narativa

"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" este un roman modern de tip subiectiv deoarece are drept caracteristici: unicitatea perspectivei narative, timpul prezent si subiectiv, fluxul constiintei, memoria afectiva, naratiunea la pers I, luciditatea autoanalizei, anticalofismul, dar si autenticitatea definita ca identificarea actului de creatie cu realitatea vietii, ca experienta nepervertita, cu traire febrila....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!