Trimite referat

Stiati ca ...

Pe 27 august 2003, Marte s-a aflat la cea mai mica distanta de pamant in ultimii 50.000 de ani.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Tuculescu, Ion (1910 - 1962), pictor roman

Materie: Diverse
Accesari: 3.889
Download-uri: 1.542
Nota: 5.19 (1403 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Tuculescu, Ion (1910 - 1962), pictor roman
Publicitate:

Trimis de Gelu
din 14 Noiembrie 2002

Tuculescu, Ion (1910 - 1962), pictor roman.A debutat de timpuriu, la varsta de 15 ani, sub indrumarea lui Eustatiu Stoenescu, cu o expozitie personala.Renuntand pentru un timp la pictura, a studiat biologia si medicina umana, pentru ca din 1934 sa se imparta intre activitatea artistica si cea stiintifica.Net delimitata in etape, pictura sa se remarca in prima perioada printr-o viziune expresionista,care pleaca de la figurarea realitatii (Noaptea salcamilor).Pornind cu predilectie de la reprezentarea motivelor folclorice, interioare taranesti sau chiar obiecte (covorul oltenesc,papusa populara, mai tarziu troita), interpretate uneori simbolic si realizate intr-un colorit intens, stralucitor (Papusile, norul si fluturii), ajunge la o sinteza originala, cu pronuntat caracter national.Cu timpul se desprinde treptat de elementele din realitate, tinzand tot mai mult spre un expresionism abstract, cu puternice efecte decorative si in care domina prelucrarea ornamentului plastic folcloric (Privirile campului).In ultima faza viziunea sa atinge un paroxism expresiv, dand nastere unui univers plastic de simboluri incarcate de o poezie bizara, obsedanta, produs al unei dramatice tensiuni launtrice (Testamentul meu plastic)....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!