Trimite referat

Stiati ca ...

Richard I, care a trait intre 1157 si 1199 avea porecla de Inima de Leu.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Titanicul

Materie: Istorie
Accesari: 12.299
Download-uri: 1.107
Nota: 6.50 (2444 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Titanicul
Publicitate:

Trimis de Marius1234BOSS
din 14 Aprilie 2010

RMS Titanic (Royal Mail Steamer-Vas postal regal) a fost un mare pachebot s-a ciocnit cu un aisberg si s-a scufundat in 1912. Al doilea din trio-ul de „super-nave" (alaturi de RMS Olympic si HMHS Britannic) concepute pentru a oferi fiecare cate o cursa saptamanala si pentru a domina afacerea transatlantica dintre Southampton si New York interesul companiei White Star Line. Construit la santierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume pana la momentul scufundarii sale. In timpul calatoriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franta, Queenstown, Irlanda cu destinatia New York), s-a ciocnit cu un aisberg la 11:40 PM, in ziua de duminica, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat in doua ore si jumatate, dupa ce s-a rupt in doua la ora 2:20 AM (15 aprilie 1912).

Santierele Harland and Wolff

Titanic a fost construit la santierele Harland and Wolff din Belfast si a fost conceput pentru a putea concura cu navele companiei rivale (Cunard), Lusitania si Mauretania, cunoscute ca fiind cele mai rapide de pe Oceanul Atlantic. Titanic, impreuna cu Olympic si Britannic (denumita initial Gigantic) trebuiau sa fie cele mai mari si luxoase nave construite vreodata. Titanic a fost proiectat de directorul santierului naval, Lord Pirrie, seful departamentului de proiecte al santierului, Thomas Andrews, si managerul general, Alexander Carlisle. Constructia Titanicului a inceput la data de 31 martie 1909. Nava a fost lansata doi ani si doua luni mai tarziu, pe data de 31 mai 1911. Echiparea navei a fost terminata pe data de 31 martie a anului urmator.

Titanic avea 260,1 de metri lungime si 35 de metri latime. Tonajul vasului era de 46.328 de tone si o inaltime de la nivelul de plutire pana la puntea principala de 18 metri. Putea atinge o viteza maxima de 41 de km/h. Doar trei din cele patru cosuri ale sale de 19 metri inaltime erau functionale, al patrulea fiind folosit pentru ventilatie. Titanicul putea sa transporte un total maxim de 3547 de pasageri plus echipaj.

Titanicul era considerat apogeul sigurantei pe o nava in caz de accident. A fost numit practic „de nescufundat" de catre proiectanti. Nava era impartita in saisprezece compartimente impermeabile despartite prin usi etanse. Era proiectat sa stea la suprafata cu patru astfel de incaperi inundate. Daca se umpleau cu apa mai multe de patru compartimente, vasul se scufunda.In anul 1912 in data de 14 aprilie ora 11:40 motoarele renumitului vas pornesc spre New York fara a fi ajutat de remorchere.

Lux neegalat

La vremea lui, Titanicul era de neegalat in lux. Oferea o piscina, sala de gimnastica si sport, bai turcesti, o biblioteca si un teren de "squash". Camerele de zi de la clasa intai erau placate cu lemn scump, mobila si alte decoratiuni elegante. In plus, cafeneaua pariziana oferea o bucatarie foarte agreabila pentru pasagerii clasei intai. Conditiile de la clasele a II-a si a III-a erau mai bune decat pe alte nave ale vremii. Titanicul avea patru ascensoare pentru pasagerii de la clasa intai.

Comparatia cu Olympic-ul

Titanicul era aproape identic cu nava-sora Olympic, dar existau imbunatatiri aduse de Bruce Ismay, patronul companiei White Star Line, dupa observatiile facute pe primul vas. Titanicul avea o luxoasa cafenea pariziana pe care Olympic nu a avut-o pana in 1912. Alta diferenta fata de Olympic era iluminarea mai bogata pe punte. Acestea faceau ca Titanicul sa fie cu 1004 tone mai greu....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Titanicul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!