Trimite referat

Stiati ca ...

Planeta Mercur NU ofera un mediu propice pentru om. Oricine ar ajunge acolo ar arde instantaneu pe timpul zilei. Pe timpul noptii ar ingheta. Temperaturile pe timpul zilei ajung la 427 de grade Celsius si noaptea la -183 de grade Celsius. Daca planeta ar fi totusi colonizata, din cauza lipsei atmosferei, oamenii ar fi bombardati de meteoriti. Planeta neavand atmosfera nu are nici fenomene meteo. Fotografiile realizate de sonda Messenger au indicat faptul ca la polii planetei Mercur exista apa inghetata ce rezista in aceasta forma pentru ca se afla mereu in intuneric. Gravitatia mult prea mica a acestei planete (aproximativ 38 la suta din cea a Pamantului) ar face ca oamenii sa piarda masa musculara, sa li se micsoreze picioarele si sa li se deregleze inima. Totodata, oamenii ar face osteoporoza, iar calciul din oase ar ajunge in sange, putand duce la constipatie, pietre la rinichi si chiar depresie.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi va trebui sa fii foarte atent/a la ce mananci! Posibil ca stomacul sa iti dea de furca. Nu incerca experimente alimentare.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Termometrul

Materie: Fizica
Accesari: 25.965
Download-uri: 7.688
Nota: 6.19 (2563 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Termometrul
Publicitate:

Trimis de berbecariu elena
din 13 Martie 2008

Termometrul din sticla cu mercur este un termometru al carui principiu de functionare consta in dilatarea aparenta a mercurului intr-un tub de sticla. Gradatiile de pe tubul de sticla permit citirea temperaturii, proportionala cu lungimea coloanei de mercur in interiorul tubului, lungime ce variaza cu temperatura. Pentru a creste sensibilitatea, de obicei, la capatul termometrului se afla un rezervor ce contine majoritatea mercurului; dilatarea sau contractarea acestui volum de mercur este amplificata in portiunea mult mai subtire a tubului.Spatiul neocupat de mercur poate fi umplut cu azot sau poate fi vid.Un tip special de termometre cu mercur, denumite termometre maximale, prezinta o constrictie a tubului capilar deasupra rezervorului. Odata cu cresterea temperaturii, mercurul este impins prin aceasta constrictie de catre forta de expansiune. Cand temperatura scade, coloana de mercur se intrerupe in zona constrictiei, nemaiputandu-se retrage in rezervor si ramanad stationara in tubul capilar.Observatorul poate citi astfel temperatura maxima atinsa intr-o anumita perioada de timp. Pentru a a aduce termometrul in starea initiala, acesta trebuie scuturat. Acesta este similar din punct de vedere constructiv cu termometrul medical.Mercurul se solidifica(ingheata) la -38.83 C (-37.89 F), deci poate fi folosit la temperaturi mai ridicate decat aceasta. Mercurul, spre deosebire de apa, nu isi mareste volumul la solidificare, deci nu va sparge tubul de sticla, ceea ce va face greu de determinat momentul solidificarii.Daca termometrul contine azot, gazul poate sa curga in josul coloanei si sa fie capturat in interiorul acesteia la cresterea temperaturii. Daca se intampla aceasta, termometrul va putea fi folosit doar dupa reconditionarea de catre fabricant. Pentru a evita aceste inconveniente este necesar ca toate termometrele cu mercur sa fie tinute in interior cand temperatura scade sub -37 C (-34.6 F). In zonele in care se asteapta ca temperatura maxima sa nu depaseasca -38.83 C (-37.89 F) se poate utiliza un termometru continand un aliaj mercur-thaliu. Acesta are punctul de solidificare (inghet) la -61.1 C (-78 F).Termometrul a fost utilizat de initiatorii scarilor de temperatura Fahrenheit si Celsius. Anders Celsius a divizat scara Celsius, care a fost descrisa in publicatia sa originile scarii de temperatura Celsius in 1742. Celsius a folosit doua puncte fixe in scara sa: temperatura de topire a apei si temperatura de fierbere a apei. Aceasta nu era o idee noua, Isaac Newton lucrand deja cu ceva asemanator. Deosebirea era aceea ca Celsius a folosit temperatura de topire a apei si nu cea de inghet. Experimentele pentru o buna calibrare a termometrului s-au desfasurat pe parcursul a doua ierni. Repetand experimentul iarasi si iarasi, el a descoperit ca gheata se topeste intotdeauna la acelasi punct de calibrare marcat pe termometru...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Termometrul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!