Trimite referat

Stiati ca ...

Meduza Turritopsis Nutricula (Dohrnii) este singurul organism nemuritor de pe Pamant. Aceasta meduza incredibila are abilitatea de a-si transforma celulele mature in celule tinere. Dupa ce ating maturitatea si se imperecheaza, meduzele isi dau ceasul biologic inapoi, la propriu, si devin din nou tinere. Acest proces se numeste transdiferentiere si este lucrul cel mai apropiat de nemurire de pe planeta. Are tentaculele urzicatoare.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Teoria big bang

Materie: Astronomie
Accesari: 43.109
Download-uri: 8.072
Nota: 5.48 (4780 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Teoria big bang
Publicitate:

Trimis de shaolyn
din 10 August 2004

Big Bang este termenul folosit pentru descrierea exploziei uriase despre care cercetatorii cred ca a avut loc acum 15 miliarde de ani, si a creat universul.Materie, energie, spatiu si timp - toate se vede ca au fost create intr-o fractiune de secunda, cu miliarde de ani in urma, cand a avut loc o explozie colosala, numita Big Bang, care a creat o caldura extraordinara.Nimeni nu stie ce a cauzat Big Bangul si nu putem sti ce a fost inaintea lui. Insa chiar dupa eveniment, se crede ca universul era un nod de particule strans unite, de zece mii de milioane de grade celsius.Din acel moment, universul a inceput sa se extinda si sa se raceasca. Prima data s-a format hidrogenul si heliul (cei mai comuni atomi din univers) . In timpul urmatorului miliard de ani s-au format primele stele si galaxii, alaturandu-se datorita fortei de gravitatie. In final, au inceput sa se formeze planetele.O descoperire facuta in 1965 pare a sustine teoria Big Bang. O stralucire fixa de microunde vine din fiecare directie din spatiu. Savantii cred ca aceasta reprezinta resturile racite ale mingii de foc, in care s-a format universul.Savantii au descoperit ca, in afara catorva galaxii invecinate, totul in spatiu se indeparteaza de noi cu viteza. Acest fapt sugereaza ca toata materia si energia universului a fost odata concentrata intr-un singur punct, inainte de Big Bang. Universul se poate extinde pentru totdeauna sau isi poate opri extinderea, prin implozie.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!