Trimite referat

Stiati ca ...

Arzi mai multe calorii dormind decat uitandu-te la televizor.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Taj Mahal "Mausoleu pentru sotia prea iubita"

Materie: Geografie
Accesari: 4.055
Download-uri: 470
Nota: 5.95 (2147 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Taj Mahal
Publicitate:

Trimis de Ilie Ana
din 23 Noiembrie 2012

Taj Mahal este un monument in orasul Agra, India. A fost construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleum pentru sotia sa,Mumtaz Mahal. Cladirea a fost construita intre 1630 si 1653.

in 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO si ramane si pana astazi printre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume.Odinioara capitala a Imperiului Mogul (sec. XVI - XVIII), Agra se afla la o ora si jumatate de mers cu trenul expres din New Delhi. Turisti din intreaga lume viziteaza zona, dar nu pentru ruinele fortaretei construite de acest imperiu, ci pentru a vedea cu ochii lor Taj Mahal-ul. El este cel mai faimos monument din India, un templu magnific ce aminteste lumii de bogata civilizatie a unei tari care a fost treptat „inghitita" de industrializare. Taj Mahal-ul este cu adevarat cel mai bine pastrat monument mormant din lume. Poetul englez Edwin Arnold il descria ca fiind „nu un monument de arhitectura, ci dragostea unui imparat incrustata in piatra". Este amplasat pe malul raului Yamuna, care servea ca mijloc de aparare a Fortaretei de la Agra, centru al Imperiului Mogul pana la mutarea capitalei la Delhi in 1637....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!