Trimite referat

Stiati ca ...

Un fapt cu totul deosebit la delfin este faptul ca - desi seamana foarte tare cu un peste - este mamifer, inrudindu-se cu balena.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Suricatele

Materie: Biologie
Accesari: 5.751
Download-uri: 399
Nota: 8.53 (6477 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Suricatele
Publicitate:

Trimis de Rozaila
din 21 Aprilie 2010

Suricata (mangusta cu 4 degete) (denumirea stiintifica Suricata suricatta) este un mamifer mic si un membru al familiei mangustelor. Ea traieste peste tot in Desertul Kalahari, in Botswana si in Africa de Sud. Un grup de suricate este numit „gloata", „ceata" sau „colonie". O colonie de suricate de obicei contine in jur de 30 de suricate, dar unele familii mai mari au avut 30 sau mai multi membri. Suricatele au media de viata in jur de 10 ani.

„Suricata" este un cuvant imprumutat din franceza, suricate. Numele de „meerkat" (din engleza) provine din olandeza dar dintr-o greseala a sensului. Cuvantul olandez meerkat si cel german Meerkatze se refera la "guenon", o maimuta din genul Cercopithecus. Cuvantul "meerkat" este pentru olandezul "pisica de lac", dar suricata nu este in familia pisicilor, si nici suricatele si nici guenonii nu sunt atrase de lacuri; cuvantul probabil a aparut ca urmare a unei adaptari al cuvantului derivat din Sanskrit markata = "maimuta".

Conform credintei populare africane (in special in Zambia), suricata este de asemenea cunoscuta ca ingerul soarelui, si ea proteja satele de diavolul lunii sau de varcolac despre care se credea ca ataca vitele ratacite sau satenii singuri....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!

Shop Clopotel.ro

X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!