Trimite referat

Stiati ca ...

Saturn face o rotatie completa pe orbita proprie in aproximativ 10 ore.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Spongieri, niste bureti cu viata

Materie: Biologie
Accesari: 11.437
Download-uri: 1.256
Nota: 5.72 (2452 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Spongieri, niste bureti cu viata
Publicitate:

Trimis de
din 20 Ianuarie 2011

Asa cum sugereaza titlul, spongierii sunt animale care au aspect buretos. Denumirea de spongier vine din limba latina, unde spongia inseamna burete. Sunt si ei animale, dar au o structura foarte simpla a organismului.

Dar mai sunt cateva lucruri care trebuie stiute despre spongieri:

• Sunt animale pluricelulare acvatice, nevertebrate, solitare sau coloniale (o colonie fiind formata din mai multi indivizi). Marea lor majoritate sunt specii marine, putine specii traind in apele dulci.

• Traiesc fixati si sunt imobili (nu au sistem locomotor).

• Se cunosc mai mult de 9.000 de specii de spongieri

• Nu au sistem nervos, iar corpul lor este didermic . Digestia este intracelulara, amintind de protozoare.

• Orificiile prin care apa cu oxigenul si substantele nutritive intra in organismul spongierilor poarta denumirea de pori, iar orificiul prin care se evacueaza apa cu dioxid de carbon si substantele excretate se numeste oscul....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!