Trimite referat

Stiati ca ...

Farul din Alexandria a fost distrus de un cutremur, undeva intre anii 1303-1480 d.Hr.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Este o zi romantica pentru tine. Vei face tot posibilul ca ca acest moment sa fie perfect.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Sfantul Ioan Botezatorul

Materie: Religie
Accesari: 20.321
Download-uri: 3.170
Nota: 6.53 (2188 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Sfantul Ioan Botezatorul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 10 Februarie 2009

Sfantul Ioan Botezatorul, a fost ,dupa cum ne spune insusi Mantuitorul Iisus,cel mai mare om care s-a nascut pe pamant din femeie,dar cel mai mic in Imparatia Cerurilor.Strigatul sau,Pocaiti-va! ,a avut un mare efect asupra natiunii ebraice ce gemea sub jugul invadatorilor romani, mari multimi de oameni urmandu-l in pustie.

Parintii Sf. Ioan Botezatorul au fost un preot numit Zaharia,din ceata preoteasca a lui Abia,iar mama sa a fost Elisaveta,din fetele lui Aaron, rudenie a Fecioarei Maria, dupa cum ne spune Evanghelia dupa Luca.Amandoi erau neprihaniti inaintea lui Dumnezeu,erau oameni in varsta,dar Elisaveta nu putea avea copii caci era stearpa.In timp ce oficia slujba, la randul cetei lui, lui Zaharia i s-a aratat Arhanghelul Gavril, care il instiinteaza ca nevasta sa, Elisaveta va avea un copil ce va merge in duhul si puterea lui Ilie,ce nu va pune gura pe vin si pe bautura ametitoare,si inca din pantecele mamei sale se va umple de Duh Sfant.Arhanghelul ii mai spune ca numele copilului sau fi Ioan.Zaharia ,mirat de spusele trimisului lui Dumnezeu, are unele indoieli,motiv pentru care Arhanghelul Gavril ii spune ca va fi mut pana in ziua cand se vor implini aceste lucruri.Dupa ce Elisaveta a nascut,i s-a dezlegat si limba lui Zaharia, care a spus ca numele copilului va fi Ioan , si nu Zaharia,cum ar fi vrut vecinii si rudele.Umplindu-se de Duhul Sfant,Zaharia a inceput sa profeteasca despre Ioan,cel ce va deschide drum Lucrarii Celui Prea Inalt.Despre parintii lui Ioan,nu mai avem nici o informatie in Sf. Scriptura.In Traditie,ni se spune insa ca Zaharia ar fi fost ucis in Templu,din porunca lui Irod.

Despre tineretea Sf. Ioan Botezatorul avem date destul de putine.In Sf. Scriptura,ni se arata ca el evita asezarile omenesti,traind in pustie si hranindu-se cu lacuste si miere salbatica.Pustia in care a locuit se afla la apusul Marii Moarte,o regiune foarte salbatica,de unde putea sa vada Muntele Nebo,de pe ale carui inaltimi a privit Moise spre Tara Promisa,raul Iordan,pe care-l traversase Iosua.Vizitase probabil si raul Cherit,unde Ilie a fost hranit de corbi .Modul sau de viata ,imbracamintea semanau foarte mult cu cele ale lui Sf. Ilie.La varsta de 30 de ani,Ioan Botezatorul a primit chemarea.Evanghelistul Luca ne spune ca acest eveniment a avut loc in anul al 15-lea al domniei lui Tiberiu Cezar,pe cand Pilat din Pont era dregator in Iudeea,Irod carmuitor in Galileea,Filip,fratele lui carmuitor al Ituriei si al Trahonitei,Lisania carmuitor al Abilenei,in zilele marilor preoti Ana si Caiafa.Ioan Botezatorul si-a inceput predica in tinutul din imprejurimile raului Iordan,propovaduind botezul pocaintei,un botez cu apa,pentru iertarea pacatelor.Ioan Botezatorul,era glasul celui ce striga din pustie,cel ce trebuia sa netezeasca calea Domnului.Accentul strigatului sau era concentrat in cuvantul Pocaiti-va.Propovaduirea lui a avut un succes imens.Multimi mari de oameni au venit pentru a primi botezul lui,un botez premergator botezului crestin.Istoricul Flavius Iosefus ne spune ca predica lui Ioan ,a avut o mare influenta asupra poporului,asupra oamenilor simpli,care pareau gata sa faca orice le spunea el.Vestile au ajuns si la Irod ,carmuitorul Galileei.Cu toate acestea,predica lui nu era foarte atragatoare pentru majoritatea oamenilor. Propovaduieste postul,pocainta,privatiunile,marturisirea pacatelor personale .Propune o viata complet lipsita de placeri profane si cu totul inchinata lui Dumnezeu ,cerand purificarea sufletului si a trupului.

Ioan Botezatorul se adresa multimilor, care veneau sa fie botezate in cuvinte dure ,el fiind un prooroc sever.Indemna oamenii sa faca fapte bune ,sa fie cinstiti ,milostivi,morali.Tot istoricul Flavius Iosefus ne spune ca Ioan indemna sa se straduiasca la atingerea perfectiunii.

Intrebat fiind de popor si de farisei daca el este Hristosul,Ioan le raspunde zicandu-le ca botezul sau este cu apa,dar va veni mai apoi Acela care ve boteza cu Duh Sfant si foc si care ii este cu mult superior el nefiind vrednic nici macar sa deslege cureaua incaltamintelor Sale.Fariseii au vrut sa afle astfel mai multe despre Ioan Botezatorul,avand in vedere ca nici un profet nu a mai aparut de mai bine de 400de ani.Preotii erau intr-un fel ingrijorati de activitatea lui Ioan,crezand ca este o amenintare la stabilimentul religios al poporului evreu.Mantuitorul Iisus Hristos,fiind la inceputul lucrarii Sale,a venit din Galileea la raul Iordan,pentru a primi botezul lui Ioan.Ioan Botezatorul,fusese instiintat de Dumnezeu ca Acela asupra caruia se va pogori Duhul Sfant ,Acela este Hristosul.Iisus Hristos a venit deci la Ioan pentru a primi botezul.Ioan I-a spus ca nu el trebuie sa Il boteze pe Hristos,ci Hristos trebuie sa il boteze pe el.Dar Mantuitorul a insistat sa primeasca botezul lui Ioan,pentru a se implini Scripturile.In momentul in care Ioan il boteza pe Iisus Hristos,cerurile s-au deschis ,...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Sfantul Ioan Botezatorul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!