Trimite referat

Stiati ca ...

Rasul este la ora actuala cea mai mare felina din fauna salbatica a Romaniei.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Sepia

Materie: Biologie
Accesari: 13.240
Download-uri: 1.552
Nota: 5.83 (2660 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Sepia
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 04 Decembrie 2012

SepieSepia este un animal acvatic care face parte din ordinul „Mollusca" clasa „Cephalopoda".Sepiile, spre deosebire de caracatițe, au păstrat învelișul de protecție.Ele se deplasează prin propulsie, aceasta fiind realizată prin umplerea unor camere din interiorul corpului cu apă, care este apoi expulzată rapid printr-un sifon în exterior.În caz de pericol elimină o substanță asemănătoare cernelei care reduce vizibilitatea în apă, permițând sepiei să se îndepărteze de eventualii prădători. Sepiile sunt animale care pândesc prada, nefiind capabile de a atinge viteza de deplasare a caracatițelor.Populații mari de sepii se pot întâlni în mările calde în special lângă coasta Australiei în apropiere de orașul Whyalla (33°2′S 137°34′E). Acestea ating o lungime de 60 de cm și o greutate de peste 5 kg.În general, sepiile au o mărime de 17-20 cm, dar unele exemplare pot ajunge până la 30-40 cm.Alte rude ale SepieiCaracatița (Octopus) este un gen de moluște cefalopode. Corpul are forma unui sac. Capul este diferențiat, iar gura este înconjurată de opt tentacule prevăzute cu ventuze.Caracatițele se hrănesc cu crustacee, pești etc. Majoritatea lor, când sunt urmărite, elimină o substanță întunecată care tulbură apa. Reprezentantul tipic al acestui gen de moluște este caracatița-comună Octopus vulgaris.Caracatițele sunt pescuite pentru carnea lor foarte apreciată în gastronomie.SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!