Trimite referat

Stiati ca ...

Merele plutesc in apa deoarece au in componenta lor 25% aer.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Proprietati chimice ale dioxidului de carbon

Materie: Chimie
Accesari: 17.260
Download-uri: 1.863
Nota: 5.66 (3297 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Proprietati chimice ale dioxidului de carbon
Publicitate:

Trimis de Silviu
din 26 Mai 2011

DIOXIDUL DE CARBON – PROPRIETATI CHIMICEDioxidul de carbon reactioneaza cu apa si formeaza sifonul :CO2 + H2O => H2CO3Reactioneaza cu oxizii bazici sau baze , formand carbonati :CO2 + Ca(OH)2 => CaCO3↓ + H2ODioxidul de carbon este unul dintre cele mai importante gaze cu efect de sera (procesul de încălzire a unei planete din cauza radiației reflectate de aceasta, care, în condițiile prezenței unor gaze cu efect de seră în atmosferă, o parte semnificativă a radiației va fi reflectată înapoi spre suprafață) .• Masa molara : 44,099 g/mol• Punct de topire : -56,6 ˚C• Punct de fierbere : -78,5 ˚C• Presiune vapori : 57,258 bari (20˚C)• Puritate : 99,5 %Atunci cand se afla in stare solida si este imbuteliat dioxidul de carbon devine gheata uscata .Gheata UscataLa temperaturi de peste 1000˚C , dioxidul de carbon se disociaza in carbon si oxigen .CO2 => CO + O2Reactioneaza cu metale puternic electropozitive la temperature inalte .CO2 + 2Mg => 2MgO + CDaca se trece dioxid de carbon peste carbunele inrosit , acesta devine carbon (CO) .CO2 + C => 2COReactioneaza cu hidroxidul de sodium , obtinandu-se carbonatul de sodium ("soda de rufe") :2NaOH + CO2 => Na2CO3 + H2OSFARSIT....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!