Trimite referat

Stiati ca ...

Conditiile de pe Luna sunt cu totul neprielnice pentru existenta materiei vii si anume: lipsa atmosferei, lipsa apei si existenta unor temperaturi care variaza in limite foarte largi, atingand +100 grade Celsius, in partea orientata spre Soare si -150 grade Celsius, in partea umbrita.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Problema ecologica in Republica Moldova

Materie: Biologie
Accesari: 32.102
Download-uri: 2.373
Nota: 5.88 (2433 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Problema ecologica in Republica Moldova
Publicitate:

Trimis de Bug94
din 15 Septembrie 2010

Introducere

Inca din fazele primare ale dez­voltarii sale, societatea umana a remodelat cadrul natural creand un mediu „artificial" compus din multi­ple echipamente ce deservesc ce­rintele curente ale populatiei. For­ma cea mai sintetica de concretiza­re a mediului artificial o reprezinta localitatile, optimizate ca marime, structura, inzestrare si infatisare, astfei incat sa poata raspunde exi­gentelor sociale. in prezent, devine din ce in ce mai complicat de sta­bilit o delimitare stricta intre mediul natural si cel artificial., avand in ve­dere ca prin simbioza lor organica a rezultat un fenomen calitativ nou, denumit in terminologia internatio­nala „mediu uman".1. Situatia ecologica a apelor

Raul Bac continua sa prezinte un pericol ecologic pentru chisinauieni, iar pe zi ce trece el se transforma intr-un depozit de deseuri menajere. In prezent, desi se intreprind actiuni pentru solutionarea problemelor salubrizarii capitalei, situatia in domeniu ramane a fi alarmanta, iar gunoistile neautorizate nu reprezinta altceva decat adevarate focare ale unor eventuale explozii ecologice.

Deseori, in apropierea raului Bac se creeaza adevarate depozite de deseuri din sticle si pungi de plastic, sticle de bere, anvelope si legume stricate, lasate de agentii economici care activeaza in apropiere. Toate acestea duc la poluarea albiei raului Bac. Potrivit locuitorilor din zona raului Bac, desi sunt revoltati de starea acestui rau, vina pentru situatia creata o poarta oamenii si agentii economici din preajma raului.

Daca englezii se lauda cu Tamisa, iar francezii cu Sena, rauri pe care se organizeaza croaziere de vis, noi suntem pe ultimul loc din Europa la acest capitol, si am putea sa ne laudam doar cu anvelopele si conservele de pe fundul raurilor.2. Situatia ecologica a spatiilor terestre

In contextul noilor conditii social-economice in domeniul situatiei ecologice a Republicii Moldova, dupa 1990 s-au conturat urmatoarele tendin­te: diminuarea eruptiilor de gaze in atmosfera de la surse stationa­re, fapt determinat de micsorarea volumelor de productie industriala, in primul rand la marile intreprin­deri industriale, majorarea eruptiilor de gaze in atmosfera datorita unei sporiri simtitoare a numarului de unitati de transport; extinderea zo­nelor de disconfort acustic ca urma­re a cresterii intensitatii circulatiei transportului si parcarii neorganiza­te a automobilelor in curti, precum si efectuarii constructiilor in zone­le rezidentiale; inrautatirea calitatii de curatare a apelor de suprafata pe teritoriul tarii; restrangerea suprafetelor verzi, determinata de preluarea terenurilor pentru con­structii, degradarea masivelor verzi sub influenta poluarii aerului si so­lurilor.

Din considerentele expuse s-a modificat raportul diverselor surse de poluare: obiectivele termo-energetice - 7%, alte ramuri ale in­dustriei - 13% si transportul - 80%. Avand in vedere toate acestea, se pune problema gasirii unor solutii de atenuare a efectelor dezvoltarii spatiale asupra mediului natural.

Alaturi de criteriul cantitativ al ur­banizarii, care presupune „inghitirea de mari spatii", se plaseaza si crite­riile calitative, cum ar fi: igienizarea spatiului de habitat si cresterea ni­velului de trai al populatiei. In ceea ce priveste igienizarea habitatului urban, se considera ca fiind acuta so-lutionarea unor asa cerinte ale popu­latiei ca: cererea de confort, cererea de seracii complexe de deservire, cererea de locuinte, o anumita igie­na a spatiului de habitat, un mediu ambiant propice desfasurarii vietii social-economice etc.

Pentru a mentine nealterate conditiile de viata, urmarind in permanenta pastrarea echilibru­lui ecologic, se impun unele masuri complexe si de competente diferite, menite sa asigure posibilitati sporite de recreare, dar si sa combata poluarea mediului in care traim (diminuarea factorului declansator de dezechilibru, degra­darea produsa sa nu depaseasca acel „prag optim" de functionalitate a ecosistemului respectiv, studie­rea fenomenelor de degradare in perspectiva pentru fiecare compo­nent degradat, cunoasterea inter-relatiilor om-natura, realizarea de noi spatii verzi, sporirea numarului de statii de inci­nerare a reziduurilor menajere si a deseurilor industriale etc.)...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Problema ecologica in Republica Moldova
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!