Trimite referat

Stiati ca ...

Stiati ca cel mai vechi ou din lume se gaseste intr-un muzeu din New-York si este un ou de dinozaur care are 120 000 000 de ani?

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Politica de produs. Mix-ul de marketing

Materie: Marketing
Accesari: 4.408
Download-uri: 381
Nota: 5.52 (1404 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Politica de produs. Mix-ul de marketing
Publicitate:

Trimis de Anonimus
din 09 Ianuarie 2017

In desfasurarea cercetarii de marketing o importanta deosebita o prezinta stabilirea corelatiilor dintre produs, pretul sau / si modalitatile de distribuire si promovare, agregate in conceptul de mix. Stabilirea continutului si relatiilor dintre aceste patru elemente trebuie sa duca la atingerea obiectivelor de marketing cu eficienta sporita. Acest lucru este cu atat mai necesar, cu cat mix-ul de marketing nu ramane neschimbat, ci se modifica in concordanta cu modificarile ce survin in mediul de afaceri. Dintre componentele mix-ului de marketing, de regula, cea mai importanta este politica de produs, celelalte componente reprezentand sprijinul realizarii acesteia. Exista insa si situatii in care celelalte componente ale mix-ului de marketing sunt predominante. Un astfel de exemplu este cel in care organizatia actioneaza conform unei strategii axate pe competitia bazata pe pret. In acest caz, toate celelalte componente ale mix-ului de marketing sunt proiectate astfel incat sa sustina aceasta strategie. In cazul in care firma nu concureaza pe baza de pret, politicile bazate pe produs, distributie si / sau promovare joaca rolul primordial.

*

1. Obiectivele si continutul politicii de produsPolitica de produs reprezinta conduita organizatiei fata de dimensiunile, structura si evolutia produselor si serviciilor ce fac obiectul propriei sale activitati. Obiectul politicii de produs il constituie bunurile economice, adica atat bunurile reale, cat si cele nominale (bani, hartii de valoare etc.). La randul lor, bunurile reale vizeaza atat bunurile materiale (obiecte), cat si bunurile imateriale (servicii, brevete, licente etc.). In acceptiunea cea mai larga, politica de produs cuprinde politica de produs in sens strict, sortimentala si de service si garantie, precum si relatiile si deciziile pe care acestea le antreneaza.Obiectivele politicii de produs privesc modul de alocare a resurselor pentru dimensionarea adecvata a structurii fabricatiei sau a sortimentului comercializat. Pe baza obiectivelor se stabilesc strategiile de produs care semnifica principalele directii in care organizatia isi concentreaza potentialul uman, material si financiar, in vederea realizarii unor schimbari de ordin tehnologic, diferentieri de pret, variatii in dimensiunile unei linii de produse, acreditarea unei noi imagini, schimbari in canalele de distributie sau modificari induse clientilor.Din punct de vedere procesual, politica de produs isi propune trei sarcini:

– introducerea produselor noi in fabricatie si pe piata, pentru castigarea unor clienti si segmente de piata noi;

– modernizarea produselor, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor si pretentiilor de cumparare ale consumatorilor;

– eliminarea produselor imbatranite.Continutul politicii de produs se concretizeaza in:

– cercetarea produsului, in vederea satisfacerii diferentiate a consumatorilor

si a asigurarii unei pozitii de prim plan;

– activitatea de inovatie are in vedere stimularea capacitatilor de cercetare si productie, pentru asigurarea unui climat novator;

– modelarea produsului, pentru realizarea prototipurilor si testarea acestora in vederea definitivarii gamei de performante;

– asigurarea legala a produsului, pentru protectie impotriva contrafacerilor;

– atitudinea fata de produsele vechi, pentru a stabili oportunitatea de perfectionare a acestora sau scoaterea lor de pe piata.Drept urmare a politicii de produs, se stabilesc:

– gama de fabricatie, in functie de exigentele pietei si de rentabilitatea fiecarei componente;

– politica sortimentala, in raport cu potentialul organizatiei si cu cerintele pietei;

– politica de service si garantie, care stabileste dimensiunile service-lui tehnic si comercial, precum si coordonatele politicii de garantie pentru fideli-zarea clientilor si asigurarea managementului calitatii totale.2. Semnificatia de produs si gama de produseSemnificatia notiunii de produs are la baza urmatoarele considerente:

– componentele corporale, referitoare la caracteristicile merceologice ale produsului, la dimensiunile calitative si cantitative ale acestuia

– componentele acorporale, referitoare la nume, marca, instructiuni de utilizare, protectia legala prin brevet, licenta de fabricatie sau de comercializare, pretul si alte servicii asigurate adiacent produsului (instalare, service, garantie)

– comunicatiile privitoare la produs, vizand prezentarea, demonstratiile sau publicitatea

– imaginea produsului.In functie de aceste caracteristici, definitia unui produs cuprinde elemente de functionalitate si de statut pe piata, corespunzatoare semnificatiei de produs total. Definirea operationala a politicii de produs are in vedere departajarea produsului nou de cel modernizat sau perfectionat, definirea nivelului de inovare si evaluarea criteriilor de diversificare si diferentiere de alte prod...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Politica de produs. Mix-ul de marketing
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!