Trimite referat

Stiati ca ...

Prima bicicleta realizata de Baron von Drais in anul 1817 nu avea pedale. Bicicleta cu pedale a aparut abia in anul 1865 si era confectionata din lemn.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Poliomelita

Materie: Biologie
Accesari: 14.766
Download-uri: 1.313
Nota: 5.52 (1142 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Poliomelita
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

PoliomielitaCe este poliomielita?

Poliomielita este o boala infecto-contagioasa sistemica ce afecteaza primordial sistemul nervos central si determina uneori paralizii. Frecventa manifestarilor severe este de 1 caz de paralizie la 200 de infectii subclinice. E cauzata de trei tipuri de poliovirusuri. Poliovirusul este un virus cunoscut mai ales prin faptul ca distruge sistemul nervos, cauzind paralizie. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor infectate cu acest virus nu au simptome, iar la ceilalti acestea sunt foarte slabe. Boala apare datorita infectiei cu virusul poliomielitei.Cum se transmite infectia cu virusul poliomielitei?

Transmiterea poliovirusului survine cel mai adesea prin traseul oral-anal, datorita neglijarii spalarii miinilor sau consumului de apa si mincare contaminata.Persoanele infectate pot sa continua excretii cu virusi timp de citeva saptamini. Perioada de incubatie este de 7 -14 zile.Care sunt simptomele poliomielitei ?

Majoritatea persoanelor (90-95%) nu au deloc simptome.

Poliomielita prezinta o evolutie usoara si scurta a bolii si are urmatoarele simptome:

- febra (peste 39,50C)

- o stare generala proasta

- lipsa poftei de mincare

- constipatie

- voma

- dureri abdominale

- dureri in gitForme de poliomelita

Poliomielita nonparalitica.Simptomele ei sint aceleasi ca ale poliomielitei abortive, dar durerile de cap, voma poate fi mai accentuata. De asemenea, individul se poate simti rau citeva zile, dupa care starea lui pare ca se imbunatateste, pentru ca apoi sa se simta rau iarasi si sa aiba urmatoarele simptome:

- dureri ale muschilor gitului, coloanei, bratelor si ale picioarelor

- intepeneala la ceafa si de-a lungul coloanei vertebrale.Poliomielita paralitica. Simptomele sale sunt aceleasi cu cele ale poliomielitei nonparalitice si abortive, cu diferenta ca mai pot interveni urmatoarele:

- constipatie severa

- tuse slaba

- epuizarea muschilor

- piele inrosita sau patata

- respiratie ingreunata

- voce ragusita

- dificultati la inghitire

- paralizia vezicii urinare

- paralizia muschilor

- slabirea tuturor muschilor.Care este tratamentul poliomielitei ? Poliomielita se poate preveni, dar nu exista vindecare pentru persoanele infectate.

Prin tratament simptomele pot fi ameliorate, iar starea imbunatatita. Se recomanda:

- odihna la pat pana cand scade febra

- dieta adecvata

- exercitiu fizic minim

- aplicarea de surse de caldura pentru durerile musculare.Ce trebuie facut pentru a preveni imbolnavirea ?

- igiena (spalarea mainilor)

- imunizare impotriva virusului, prin vaccinareExista 2 versiuni ale vaccinului poliomielitic care poate fi administrat. Poliovaccinul Inactivat (IPV) se administreaza prin injectii.Administrarea acestuia nu cauzeaza poliomielita si poate fi folosit de indivizii care au sistemul imun slabit. Poliovaccinul Oral (OPV) se administreaza pe gura.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Poliomelita
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!