Trimite referat

Stiati ca ...

Primul radio a fost construit in anul 1895 de Guilermo Marconi.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Nicolae Teclu

Materie: Chimie
Accesari: 4.124
Download-uri: 529
Nota: 5.44 (1234 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Nicolae Teclu
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

N.Teclu a fost chimist roman,membru al Aca- demiei Romane.A studiat ingineria,arhitectura si apoi chimia la Viena si Berlin.A fost profesor de chimie generala si analitica la Academia de comert din Viena.Teclu este autorul a 52 de lucrari originale publicate,din care cele mai multe se refera la studiul gazelor,la ardere si la productia industriala a hartiei.Totodata a facut peste 60 de descoperiri,care i-au dus numele in lumea intreaga.Cercetarile sale in domeniul combustiei l-au condus la una din cele mai remarcabile inventi: becul cu reglare a curentului de aer si gaz.Plecand de la observatia ca becul Bunsen,care se folosea pe atunci ca sursa de caldura pt.lucrari de laborator nu putea da maximul de caldura,savantul roman a con- stituit becul cei poarta numele.Becul Teclu a fost introdus in mai toate laboratoarele de chimie de pe glob,fiind in uz,intr-o forma mai perfectionata,si in zilele noastre.In laboratorul de chimie Universitati din Bcuresti au fost pastrate mai multe aparate inventate de chi-mistul roman: aparatul de perparat ozon,pt. preparat bioxidul de carbon solid,pt.despicarea si inversiunea flacarii, pt. sinteza si descompunerea apei,aparatul pt.prepararea gazelor.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!