Trimite referat

Stiati ca ...

Crocodilul nou-nascut e de trei ori mai mare decit oul, din care abia a iesit.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Mouseul si tastatura

Materie: Informatica
Accesari: 32.072
Download-uri: 6.452
Nota: 6.00 (3923 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Mouseul si tastatura
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 21 Iulie 2008

Mouse-ulMaus este un dispozitiv de indicat pentru calculatoare care se tine in mana si care consta dintr-un obiect mic echipat cu unul sau mai multe butoane si modelat astfel incat sa stea in mod natural sub mana. Partea inferioara a mausului contine un dispozitiv care detecteaza miscarea mausului relativ la suprafata pe care sta. Miscarea 2D a mausului este de obicei transformata in miscarea unui cursor pe ecran , astfel prin intermediul lui sunt comunicate informatii catre calculator.

Denumirea de maus provine din limba engleza (mouse) si inseamna soarece. Aceasta denumire a fost atribuita deoarece firul modelelor timpurii semana cu coada unui soarece si pentru ca miscarea cursorului pe ecran seamana cu miscarea unui soarece.Prin intermediul acestei figuri putem arata functionarea unui maus .

Miscarea mausului invarte bila(1).

Cilindrii X si Y apuca bila si transfera miscarea (2).

Discurile opace au fante prin care trece lumina (3).

LED-uri cu infrarosu ilumineaza aceste discuri (4).

Senzorii capteaza pulsurile de lumina pentru a le converti in deplasari pe cele doua axe (5).

Mausul a fost inventat de Douglas Engelbart la Stanford Research Institute in anul 1963 dupa un vast test de utilizabilitate. Dispozitivul a fost denumit si bug (in engleza, ceea ce inseamna gandac), dar denumirea a disparut in favoarea celei de maus (mouse). A fost unul din cele cateva dispozitive de indicat dezvoltate pentru Sistemul On-Line al lui Engelbart NLS computer, care era un sistem atat hardware cat si software. Celelalte dispozitive au fost dezvoltate pentru a se folosi de alte miscari ale corpului; cum ar fi dispozitive montate pe cap si atasate de barbie sau nas; dar in cele din urma mausul a castigat datorita simplitatii si comoditatii sale.

Conform perioadei dezvoltarii tehhnologiei in crestere, au aparut astfel de mausuri:

1 mausuri mecanice;

2 mausuri optice;

3 mausuri cu lazer.

Mausul optic Logitech iFeel foloseste un LED rosu pentru a proiecta lumina pe suprafata urmarita.Suporterii mausurilor optice pretind ca acestea functioneaza mai bine decat mausurile mecanice, nu necesita intretinere si dureaza mai mult deoarece nu au parti in miscare. Cu toate ca curatarea unui maus mecanic este foarte simpla, mausurile optice nu au nevoie de intretinere, in afara de aceea de a indeparta scamele care s-ar putea aduna sub emitatorul de lumina. Suporterii mausurilor mecanice pe de alta parte, sustin ca mausurile optice nu pot functiona corect pe suprafete transparente sau reflectante (acestea incluzand multe mausepaduri comerciale, care pot provoca indicatorul mausului sa se deplaseze necontrolat in timpul functionarii), cu toate ca aceasta problema poate fi rezolvata prin cumpararea unui mauspad adaptat mausurilor optice. Mausurile cu putere de calcul a imaginilor mai slaba, au de asemenea probleme cu miscarile rapide, dar mausurile performante urmaresc la viteze de peste 100 cm pe secunda.Probabil cel mai puternic argument in favoarea mausurilor mecanice este consumul scazut de putere in configuratii wireless. Un maus mecanic wireless are nevoie de un curent electric de aproximativ 5 mA sau mai putin, spre deosebire de mausurile optice care au nevoie de obicei de aproximativ 25 mA pentru a pune in functiune LED-ul sau dioda laser. Mausurile optice mai vechi pot folosi si mai mult curent. Asta poate conduce la o autonomie mult redusa si schimbari frecvente ale bateriilor, facandu-le astfel nepotrivite pentru lucrul continuu.Este important de observat ca, deoarece mausurile optice functioneaza pe baza imaginii LED-ului reflectata de suprafata mauspadului, performanta lor pe mauspaduri multicolore este uneori nesigura; mausurile mecanice nu sufera de aceasta limitare.ButoaneSpre deosebire de mecanismul de detectare a miscarii, butoanele mausului s-au schimbat foarte putin, in principal variind in forma, numar si plasament. Primul maus al lui Engelbart avea un singur buton, dar curand numarul de butoane a fost crescut la trei. Mausurile comerciale au intre unul si trei butoane, cu toate ca la sfarsitul anilor 1990 cateva mausuri aveau cinci sau mai multe.Cele mai frecvente sunt mausurile cu doua butoane. Cel mai obisnuit scop al celui de-al doilea buton este de a invoca un meniu contextual in interfata utilizatorului, care contine optiuni specifice elementului de interfata peste care este pozitionat indicatorul. Aceasta este folosita de sistemul de operare Microsoft Windows in configurarea lui implicita, precum si altele. Butonul principal este pozitionat de obicei in partea stanga a mausului.Pe sisteme de maus cu trei butoane, apasarea pe butonul din mijloc este folosita pentru o actiune comuna sau un macro. In Sistemul X Windows, clic pe butonul de mijloc copiaza continutul bufferului primar la pozitia indicatorului. Multe mausuri cu doua butoane sunt configurate sa emuleze...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Mouseul si tastatura
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!