Trimite referat

Stiati ca ...

Primul caz de infectie cu coronavirus a fost semnalat la sfarsitul lunii decembrie 2019, in metropola Wuhan din centrul Chinei, sursa fiind animalele salbatice comercializate ilegal intr-o piata agroalimentara.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Modalitati de cunoastere a mediului prin poezia lui Mihai Eminescu

Materie: Diverse
Accesari: 5.028
Download-uri: 263
Nota: 5.42 (2979 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Modalitati de cunoastere a mediului prin poezia lui Mihai Eminescu
Publicitate:

Trimis de Andreea4444
din 26 Iunie 2013

Varsta prescolara, varsta permisibilitatilor, confera educatoarelor posibilitatea de a sadi in sufletele copiilor tot ce e mai frumos si mai de pret din zestrea poporului roman.

Verificati-ti cunostintele in testul despre Eminescu si poeziile lui!
Verificati-ti cunostintele in testul Mihai Eminescu si Luceafarul

Folosindu–se de principiul accesibilitatii, adica pornind de la usor la greu, de la simplu la concret, de la apropiat la indepartat, modelatoarelor celor mai tinere vlastare au posibilitatea de a transmite cu multa arta si pricepere tot ce e mai frumos din zestrea pe care o mostenesc de la inaintasii nostri.

Pentru a pune in aplicare aceasta menire a noastra , a educatoarelor, fiecare dintre noi trebuie sa creeze un mediu educational adecvat, pentru o stimulare continua a invatarii spontane a copilului, cat si de introducere a copilului in ambianta culturala a spatiului social caruia ii apartine, in ideea formarii lui ca o personalitate autonoma si constienta de sine.

Pentru parcurgerea acestor doua tendinte mari vom folosi ca mijloace principale : jocul , ca joc liber sau dirijat , activitatile libere si activitatile comune , desfasurate fie ca activitati cu toata grupa , fie ca activitati cu grupuri mici de copii , in care esentialul este sa fie creat un mediu stimulativ si interesant pentru copil . 

In atentia noastra va sta intreaga paleta de activitati si modalitati de cunoastere si organizare a acestora , prilej cu care copilul , avand un evantai larg de posibilitati de actiune va fi sprijinit sa : 

- manifeste interes si curiozitate pentru lucruri noi ;
- sa inteleaga informatia primita ;
- sa lucreze independent si sa fie capabil sa experimenteze pe masura posibilitatilor proprii aspectele care – l intereseaza in mod deosebit ;
- sa analizeze datele primite si pe baza lor sa formuleze predictii;
- sa exprime independent opinii si stari sufletesti si sa le motiveze .

Din experienta vorbind , un mediu cultural favorabil nu duce la formarea unor deprinderi intelectuale , ci stimuleaza totodata , sentimentele estetice ale copiilor si duce la crearea si aprecierea frumosului ca valoare umana perena , unanim acceptata , si la educarea laturii afective a copilului ; privit ca o entitate a universului careia i se cere sa se formeze in spatiul dreptatii , al democratiei , al tolerantei , etc.

Niciodata un copil prescolar nu trebuie si nu poate fi tinut departe de mediul cultural al spatiului caruia ii apartine , gandind ca aceasta e sarcina scolii – copilul traieste inconjurat de carti , reviste , afise , ziare , firme ; televizorul facand parte integranta din viata lui zilnica.


Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Modalitati de cunoastere a mediului prin poezia lui Mihai Eminescu

Shop Clopotel.ro

X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate