Trimite referat

Stiati ca ...

Pielea de broasca este permeabila la apa, asta inseamna ca poate lasa apa sa intre si sa iasa. Broastele nu beau deseori cu gura, absorb apa prin pielea lor.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Marele Zid Chinezesc

Materie: Geografie
Accesari: 20.506
Download-uri: 4.641
Nota: 6.22 (2001 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Marele Zid Chinezesc
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Constructie gigantica a lumii antice, Marele Zid Chinezesc masoara 10 000 de kilometri lungime, fiind si astazi "cel mai lung zid de pe Terra".

Nu se stie cu exactitate care din formatiunile statale chineze a hotarat inconjurarea teritoriului sau cu valuri de pamant si piatra.

Pentru a-si proteja statul pe care il unificase, primul imparat al Chinei, Qin (221-210 i.Hr.) porunceste sa fie legate intre ele fortificatii cladite de predecesorii sai.

Astfel va inainta atat spre est cat si spre vest, pe o lungime totala de circa 5000 kilometri, realizand cel mai lung zid ce va deveni, ulterior, celebru.

In timpul urmatoarei dinastii, Han (206-220 i.Hr.), zidul a fost din nou prelungit spre est si spre vest pana la o lungime de 10 000 kilometri lungime.

Suferind stricaciuni mari de-a lungul unui mileniu, Marele Zid Chinezesc a fost refacut pe circa 6400 kilometri in timpul dinastiei Ming (1368-1644), dinastie ce a fixat si capitala statului la Beijing (forma in care s-a pastrat pana astazi).

Serpuind pe crestele muntilor si ale dealurilor, dar si prin vaile adanci, zidul,prevazut din loc in loc cu foarturi cu aspect paralelipipedic si turnuri inalte de aparare, are o inaltime de 8 metri si o latime de 6,5 metri.

Pavat cu piatra, era folosit ca sosea strategica dar si ca drum comercial.Lasat in parasire incepand cu secolul al XIX-lea, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monumet istoric al Chinei.

Afla mai multe informatii despre Marele Zid Chinezesc in sectunea Enciclopedie!

SFARSIT.

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!