Trimite referat

Stiati ca ...

Pasarea clopot, asemanatoare cu un graur, are un cantec interesant care imita sunetele unui clopot, cantec ce se aude de la mare departare, mai ales cand arsita soarelui este deosebit de puternica.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Isaac Newton, scurta introducere

Materie: Fizica
Accesari: 33.766
Download-uri: 6.059
Nota: 6.54 (2472 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Isaac Newton, scurta introducere
Publicitate:

Trimis de Popa Anelisa
din 21 Ianuarie 2008

Sir Isaac Newton, fizician si matematician englez este considerat unul dintre cei mai mari oameni de stiinta intrat in istorie prin contributiile sale in diferite stiinte. Descoperirile si teoriile lui au pus bazele stiintei din timpul lui pana in zilele noastre.

Verifica-ti cunostintele in testul despre Isaac Newton!

Newton a fost unul dintre inventatorii unei ramuri a matematicii numita aritmetica (celalalt a fost matematicianul german Gottfried Wilhelm Leibniz). El, de asemenea, a rezolvat misterele luminii si opticii, a formulat cele trei principii ale mecanicii si plecand de la acestea a formulat legea atractiei universale.

Isaac Newton s-a nascut in ziua de 4 ianuarie 1643 la Woolsthorpe, langa Grantham in Lincolnshire.Tatal sau (cu acelasi nume) a murit cu trei luni inaintea nasterii lui. Cand avea trei ani, mama sa s-a recasatorit si l-a lasat in grija bunicii, timp in care a fost educat la scoala King's.

In sfarsit mama sa, a doua oara vaduva (sotul a murit cand Newton avea 11 ani), era convinsa sa-l trimita la scoala secundara din Grantham. Mai tarziu in vara anului 1661, a fost trimis la scoala superioara Trinity din universitatea Cambridge. Aici profesorul de matematica Isaac Barrow l-a incurajat.

Newton si-a primit licenta in 1665. Scola a fost inchisa doi ani, timp in care Newton a studiat natura luminii si constructia telescoaopelor.

Dupa o varietate de experimente pe lumina soarelui refractata printr-o prisma, el a ajuns la concluzia ca razele de lumina care difera in culoare difera de asemenea in refractabilitate - aceasta descoperire i-a sugerat ca imaginile pot fi deformate daca razele de lumina trec prin mai multe lentile departate, si a construit telescopul cu oglinzi reflectorizante.

In acelasi timp el a studiat si miscarea planetelor.

La intoarcerea la Cambridge (1667), Newton a devenit membru al colegiului Trinity si in 1668 si luat masteratul. In anii urmatori, Isaac Barrow a abandonat postul in favoarea tanarului sau elev.

Isaac Newton este renumit pentru descoperirea legii atractiei universale (pornind de la principiile miscarii orbitale ale lui Johanes Keppler), inspirat de un mar care i-a cazut in cap. Acest mar l-a pus pe Newton sa se gandeasca la forta care atrage marul spre Pamant. Aceasta forta este aceasi cu cea care mentine Luna in orbita sa in jurul Pamantului.

Dar in 1684, dupa un schimb de scrisori cu Robert Hooke si o vizita a lui Edmund Halley (astronom si matematician) a descoperit ca si Soarele actioneaza cu aceasi forta asupra planetelor si a dedus si formula matematica. Intre Newton si Hooke a existat o disputa pentru creditul descoperirii legii.

Halley l-a convins pe Newton sa scrie o carte, si acesta a scris-o in 1687, numele ei fiind Philosophiae naturalis principia mathematica. Aceasta lucrare l-a facut pe Newton sa fie cel mai mare fizician al acelor vremuri.

Isaac Newton a descoperit si scris toata dinamica corpurilor. Cele "trei principii ale dinamicii" au reprezentat bazele viitoarelor descoperiri ale lui.

Intre anii 1689 - 1701 Isaac Newton a ocupat functii de conducere in parlament si la universitate. In acest timp s-a aratat un bun administrator.

In 1704 Newton a publicat Optics in engleza, carte pe care a refuzat sa o publice pana la moartea lui Hooke, vechiul sau inamic. Mare parte din viata lui Newton a avut conflicte cu alti oameni de stiinta: Hooke, Leibniz si Flamsteed.

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Isaac Newton, scurta introducere
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!