Trimite referat

Stiati ca ...

Fraza "Sah-mat" provine de la fraza persana "Shah Mat" care se traduce "Regele a murit".

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In prima parte a zilei nu vei avea chef de nimic si nu vei reusi sa te concentrezi pe lucruri simple. Dar de la pranz incolo vei reveni la normal.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Interviu developmental

Materie: Psihologie
Accesari: 1.491
Download-uri: 85
Nota: 5.47 (618 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Interviu developmental
Publicitate:

Trimis de Damian Iulia
din 08 Octombrie 2020

Date de indentificare ale subiectuluiB.S. este un baiat in varsta de 14 ani , domiciliat in judetul Brasov, elev am Scolii generale nr. x care in prezent locuieste impreuna cu mama lui.Intrebarea de referinta pentru care se face evaluarea psihologicaEvaluarea a fost solicitata de catre mama copilului in scopul evaluarii comportamentelor agresive, anxioase si depresive cauzate de abuzul fizic si emotional al tatalui.Testele administrateTSCC- Trauma Symptom Children ChecklistBDI- Inventarul de depresie al lui BeckIstoricul problemei prezentateRelatia subiectului cu mama acestuia este una foarte apropiata, bazata pe comunicare, intelegere, suport si afectiune. Mama intotdeauna i-a oferit iubire neconditionata, fiind mereu aproape de el si sustinandu-l in orice. Moartea tatalui biologic a reprezentat un moment dificil in viata baiatului , dar si a mamei acestuia. Desi relatia dintre el si tatal biologic nu a fost una extrem de apropiata, nu au fost niciodata semnalate abuzuri sau comportamente nejustificate fata de baiat.Baiatul nu a fost impotriva dorintei mamei de a incerca sa isi refaca viata. Aceasta s-a recasatorit cand B.S. avea 12 ani la 3 ani de la moartea tatalui biologic. Tatal vitreg prezinta dezinteres total fata de copil, abuzuri frecvente asupra lui atat fizice cat si emotionale si denigrare sociala. Acesta il invinovateste pe copil pentru certurile pe care le are cu mama, il loveste frecvent si il inchide in camera sa. Foloseste afirmatii precum "nu o sa se aleaga nimic de tine", "nu esti bun de nimic" sau foloseste cuvinte jignitoare la adresa copilului precum "prost" sau "incompetent". Mama incearca pe cat posibil sa aplaneze conflictele, dar situatia se complica si mai mult, aceasta riscand ca impulsurile agresive ale barbatului sa se indrepte asupra ei.In aceste situatii interventile mamei nu sunt eficiente. Copilul prezinta un dezinteres tot mai mare fata de scoala, iar relatia cu colegii sai este una deficitara. Profesorii sustin faptul ca acesta este agresiv uneori in timpul orelor sau in pauze. De asemenea mama confirma faptul ca acesta are perioade in care nu vrea sa vorbeasca cu nimeni, ii este frica sa iasa din camera lui, prefera sa stea singur si sa fie lasat in pace, evita sa vorbeasca cu ea despre ce se simte sau se invinovateste pentru consimtamantul acestuia catre mama sa de a-si reface viata.Istoric prenatal, perinatal si postnatal timpuriuFactori prenatali- Sarcina a decurs normal, mama nu a consumat alcool, medicamente sau substante nocive, iar alimentatia a fost una corecta. Mama a evitat mediile zgomotoase, aglomerate care puteau fi factori declansatori ai stresului. A facut investigatii in ceea ce priveste starea de sanatate a copilului obtinand mereu rezultate foarte bune....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Interviu developmental
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!