Trimite referat

Stiati ca ...

O planta carnivora consuma insecte sau animale de mici dimensiuni deoarece solul este sarac in substante nutritive, asa ca planta compenseaza prin capturarea insectelor sau animalelor de mici dimensiuni. Energia, in schimb, o ia de la lumina soarelui.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Hidra de apa dulce

Materie: Biologie
Accesari: 18.956
Download-uri: 1.198
Nota: 5.51 (3401 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Hidra de apa dulce
Publicitate:

Trimis de Anisoara25
din 28 Ianuarie 2011

Mediul de viata: traieste in balti, lacuri si ape lin curgatoare, fixata pe plantele acvatice.Alcatuire: are aspectul unui saculet lung de 1-2 cm; la partea interioara prezinta oficiul buco-anal, cu rol de gura si anus;acesta este inconjurat de 6-10 brate, numite tentacule, care se pot alungi si scurta; hidra se fixeaza pe plante cu partea sa posterioara, latita ca o talpa. Peretele corpului hidrei este format din doua straturi de celule intre care se afla o substanta gelatinoasa.Sensibilitatea: la orice atingere, hidra isi contracta imediat tentaculele si corpul, ajungand de marimea unei gamalii de ac;hidra este sensibila la factori de mediu.Hranirea: hidra pride prada cu ajutorul tentaculelor, o imobilizeaza cu ajutorul celulelor urzicatoare si prin orificiul buco-anal, o indroduce in cavitatea digestiva;celulele glandulare ale stratului intern secreta sucuri digestive cu ajutorul carora o parte din hrana este digerata in cavitate digestiva;particulele ramase sunt apucate de pseudopodele celulelor flagelate, digestia terminandu-se in vacuolele digestive ale acestora,restul de hrana nedigerata este eliminata prin orificiul buco-anal.Respirația și excreția: hidra nu are organe de respirație și de excreție,aceste funcții se desfășoară direct la nivelul celulelor din peretele corpului.Înmulțirea:-vara cand condițiile de viata sunt favorabile,hidra se înmulțește prin înmugurire,pe corpul ei apar muguri care cresc și se transformă în noi hidre

-toamna cand temperatura apei scade,hidra se înmulțește prin ou,care se formează prin contopirea unui ovul cu un spermatozoid;oul rezultat în urma fecundației cade pe fundul apei unde rezistă până în primăvară când dă naștere la o nouă hidră.

-dacă tăiem o hidră în mai multe bucăți fiecare bucată regenerează un nou individ , ca și la spongieri ,regenerarea se explică prin slaba diferențiere a celulelor.

-celule cu flagel și pseudopode din stratul intern al corpului hidrei dovedesc că celenteratele au apărut în timpurile foarte vechi, din strămoși comuni cu ai protozoarelor și spongierilor.Să reținem!Hidra de apa dulce,meduza,actinia și coralul sunt celenterate.

Ele traiesc in ape dulcisi marine.

Cavitatea digestivă, singura cavitate a corpului, comunică cu exteriorul prin orificiul buco-anal, acesta fiind înconjurat de tentacule. Denumirea de celenterat provine de la cuvintele celos=cavitate si enteron=intestin.

Ele se inmulțesc prin înmugurire și prin oua.

Prezența celulelor diferențiate și a cavității digestive arată că celenteratele au o alcătuire mai complicată decât protozoarele și spongierii.SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Hidra de apa dulce
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate