Trimite referat

Stiati ca ...

Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


O zi ca aceasta rar ti se intampla sa o ai, pentru ca vei fi mai sociabil/a ca de obicei. Vei radia cu energie pozitiva.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Eu si lumea contemporana

Materie: Istorie
Accesari: 2.206
Download-uri: 205
Nota: 5.40 (1069 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Eu si lumea contemporana
Publicitate:

Trimis de Un istoric
din 15 Ianuarie 2020

Cum vad eu lumea contemporana? Daca as avea cativa ani, as vedea aceasta lume ca ceva normal, caci nu am cu ce sa o compar, am vazut prea putine pana acum. Dar daca as fi in floarea varstei as putea spune ca lumea aceasta e prea diversificata, nu ca ar fi ceva rau, dar parca e dusa prea mult la extreme. Avem o Romanie libera, pentru ca inca putem protesta, putem sa alegem ce vrem sa fim, pana la un anumit punct, putem sa alegem ce mancam sau unde sa traim. Dar avem si locuri pe aceasta planeta unde libertatea este limitata precum in Coreea de Nord sau tarile arabe. Daca as fi un batran, tocmai iesit la pensie, as spune ca lumea asta a luat-o razna sau poate ca deja m-am obisnuit cu aceasta lume si nu ma mai mira nimic.Eu si lumea contemporana... Pare o lume nebuna, nebuna, nebuna, dar nu ca in filmul american din 1963. Acum e o altfel de lume nebuna...Istoria omenirii demonstreaza ca, spre deosebire de celelalte specii, fiinta umana nu poate trai decat in cadrul unei comunitati guvernate de cel putin un set de reguli. De-alungul timpului, multi ganditori au incercat sa defineasca omul.Pentru Aristotel, omul este un animal social, pentru Bergson si Blaga, omul este un animal care fabrica unelte, in timp ce, pentru Darwin, omul nu este decat o prelungire a maimutei.Dincolo, insa, de unghiul de vedere al fiecarui filosof care a incercat sa defineasca fiinta umana, fiecare fiind valabila, in felul sau, omul trebuie analizat incontext, in cadrul grupului in care traieste. Omul contemporan nu face altceva decat sa se supuna regulilor societatii care,de fapt, il modeleaza.Astfel, fenomenul numit generic "consumism", nu este altceva decat o adaptare la realitatea care consuma natura umana pana la modificarea structurii sale. Singura explicatie a imposibilitatii de a defini fiinta umana este aceea ca individul nu exista "in sine", ci doar in societate, fiind intotdeauna parte dintr-un intreg pentru care, la randul sau, este exponent.In lumea contemporana, imaginea, locul si rolul individului in cadrul societatii, modeleaza fiinta umana si ii impune reguli de la care, daca se abate, risca sa piarda insusi statutul demembru al acesteia....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Eu si lumea contemporana

Shop Clopotel.ro

X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!