Trimite referat

Stiati ca ...

Daca exista leziuni in zona temporala a emisferelor cerebrale, cei afectati nu pot distinge literele "D" de "T", sau "B" de "P". Pentru bolnav, cuvantul "casa" suna ca "masa", "lasa" sau "rasa". In acest caz este tulburata intelegerea sunetelor, deoarece bolnavul continua sa auda, dar nu percepe deosebiri de nuanta.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Encefalul

Materie: Biologie
Accesari: 8.977
Download-uri: 1.169
Nota: 5.58 (1966 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Encefalul
Publicitate:

Trimis de Alexandru
din 25 Februarie 2010

Functie

Creierul functioneaza ca un sistem centralizat complex la un nivel superior ce coordoneaza comportarea organismului in functie de informatiile primite.De fapt nu toate informatiile de la nervii periferici ajung pana la scoarta cerebrala, , ci sunt prin impletiturile de nervilor (plexuri) retinute la unii centri nervosi externi ca maduva spinarii sau bulbul rahidian, deci la unele informatii reactionam inconstient prin reflexe.

La animalele cu un sistem nervos superior ca si la om exista acest sistem nervos autonom ce functioneaza independent de sistemul nervos central (din creier).Acest sistem nervos autonom coordoneaza mai rapid, usureaza activitatea cerebrala, care ar fi supraincarcat de informatii, putand ajunge la blocarea activiatii cerebrale (inhibitia corticala), astfel de reflexe a sistemului nervos vegetativ se pot aminti: respiratia, activitatea cardiaca, digestia, excretia, setea, ca si reproductia (inmultirea speciei).Functiunea creierului se realizeaza printr-o retea densa de neuroni, aceasta activitate a creierului se masoara prin EEG (electro-encefalo-grama), ce stabilesc intensitatea biocurentilor produsi la acest nivel.

Diferentierea structurala si functionala a celulelor nervoase cu diferite ierarhii pe scara evolutiei speciilor, ce se manifesta prin aparitia inteligentei si a capacitatii de a invata prin proprietatile plastice neuronale.Alcatuire

Creierul la vertebrate este alcatuit din:

- Prosencephalon (creierul anterior (lobii olfactivi))

- Telencephalon sau

- Telencefal (cu 2 emisfere cerebrale)

- Cortex (scoarta cerebrala)

- Basalganglien (ganglionii bazali)

- Limbisches System (sistemul limbului)

- Diencephalon (Creierul mijlociu)

- Thalamus

- Epithalamus

- Subthalamus

- Hypothalamus (regina glandelor endocrine Hipofiza este legata de Hipotalamus)

- Metathalamus

- In impartirea didactica a creierului Rhombencefalul si Mezencefalul sunt de multe ori tratate impreuna ca truncus cerebri (trunchiul cerebral)...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Encefalul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!