Trimite referat

Stiati ca ...

Arborele-butoi si-a primit denumirea datorita infatisarii sale. In trunchiul sau, care are aceasta forma curioasa, inmagazineaza apa pentru zilele secetoase. Acest lucru este necesar, deoarece acest arbore se intilneste in regiunile desertice.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica! Are cine sa se ocupe de pregatiri, tu trebuie doar sa te imbraci frumos si sa debordezi de energie pozitiva.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Dan Macarovici - biografie

Materie: Chimie
Accesari: 5.191
Download-uri: 340
Nota: 4.33 (3202 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Dan Macarovici - biografie
Publicitate:

Trimis de Luci2010
din 28 Ianuarie 2011

Nascut la Cluj, in 11 iulie 1930; decedat in 16 decembrie 2008. Fiul lui MACAROVICI Gh. CONSTANTIN (1902-1984), profesor universitar dr. docent, membru corespondent al Academiei Romane si al MARIEI (TANASESCU) MACAROVICI, lector universitar, dr.

PREGATIREA PROFESIONALA

- Facultatea de Chimie, Universitatea „V. Babes" Cluj (1949-1953)

- Doctor in stiinte chimice – Specialitatea: Chimie Anorganica

- denumirea tezei: „Asupra formarii si descompunerii termice a apatitei"

- conducator. stiintific: academician Raluca Ripan

- sustinere: Facultatea de Chimie a Universitatii „Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, 1963

- Doctor al Universitatii din Paris (Sorbonne), Franta

- denumirea tezei: „Contributions à l'étude des chlorocomplexes d'iridium"

- conducator. stiintific: prof. Guy Pannetier

- sustinere: Facultatea de Stiinte a Universitatii din Paris (Sorbonne), Franta, 1968

- Specializari si colaborari – schimburi de experienta in strainatate

- Perfectionarea metodelor de analiza termica – Institutul de Chimie Generala „I. S. Kurnakov", Moscova, URSS (1963)

- Specializarea in analiza roentgencristalografica – Facultatea de Stiinte, Universitatea din Paris, Franta, (ian. – dec. 1968)

- Colaborari si schimburi de experienta privind sinteza si proprietatile substantelor luminescente – Varsovia, Polonia, (1972 si 1987); Beograd, Iugoslavia, (1976); Moscova, (1980)...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate