Trimite referat

Stiati ca ...

Cercetatorii de la Institutul Carnegie din Washington afirma ca daca n-ar fi existat Jupiter in Sistemul Solar, cometele ar fi lovit de aproximativ 1 000 ori mai des pamantul decat in realitate.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Dan Macarovici - biografie

Materie: Chimie
Accesari: 5.435
Download-uri: 346
Nota: 4.37 (3331 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Dan Macarovici - biografie
Publicitate:

Trimis de Luci2010
din 28 Ianuarie 2011

Nascut la Cluj, in 11 iulie 1930; decedat in 16 decembrie 2008. Fiul lui MACAROVICI Gh. CONSTANTIN (1902-1984), profesor universitar dr. docent, membru corespondent al Academiei Romane si al MARIEI (TANASESCU) MACAROVICI, lector universitar, dr.

PREGATIREA PROFESIONALA

- Facultatea de Chimie, Universitatea „V. Babes" Cluj (1949-1953)

- Doctor in stiinte chimice – Specialitatea: Chimie Anorganica

- denumirea tezei: „Asupra formarii si descompunerii termice a apatitei"

- conducator. stiintific: academician Raluca Ripan

- sustinere: Facultatea de Chimie a Universitatii „Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, 1963

- Doctor al Universitatii din Paris (Sorbonne), Franta

- denumirea tezei: „Contributions à l'étude des chlorocomplexes d'iridium"

- conducator. stiintific: prof. Guy Pannetier

- sustinere: Facultatea de Stiinte a Universitatii din Paris (Sorbonne), Franta, 1968

- Specializari si colaborari – schimburi de experienta in strainatate

- Perfectionarea metodelor de analiza termica – Institutul de Chimie Generala „I. S. Kurnakov", Moscova, URSS (1963)

- Specializarea in analiza roentgencristalografica – Facultatea de Stiinte, Universitatea din Paris, Franta, (ian. – dec. 1968)

- Colaborari si schimburi de experienta privind sinteza si proprietatile substantelor luminescente – Varsovia, Polonia, (1972 si 1987); Beograd, Iugoslavia, (1976); Moscova, (1980)...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate