Trimite referat

Stiati ca ...

Caderea Imperiului Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin) s-a produs in anul 1453 cand sultanul Mehmed al II-lea a cucerit Constantinopolul. Orasul a ramas capitala Imperiului Otoman pana la destramarea acestuia in 1922. In anul 1930, dupa proclamarea Republicii Turcia, orasul a fost redenumit Istanbul, noua capitala a Turciei fiind Ankara inca din anul 1923.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai promis vei face miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica. Stii ca in ultimul timp ai neglijat aceasta activitate.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Cronicile din Narnia 1: Nepotul magicianului - Rezumat pentru clasa IV-a

Materie: Romana
Accesari: 6.336
Download-uri: 463
Nota: 3.11 (1778 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Cronicile din Narnia 1: Nepotul magicianului - Rezumat pentru clasa IV-a
Publicitate:

Trimis de tocilar
din 24 Februarie 2020

Personajele principale sunt Digory si Polly.

Personaje secundare sunt unchiul Andrew, vrajitoarea si leul Aslan.

Actiunea se desfasoara la Londra in anul 1900.

Test cu Cronicile din Narnia 

Digory se mutase recent in casa de langa Polly, unde locuiau rudele sale, unchiul si matusa.

Cei doi copii isi petreceau mai tot timpul impreuna.

Intr-o zi, Digory si Polly dorind sa ajunga la o casa din vecini folosind un tunel ce unea acoperisurile caselor, dau in camera secreta a unchiului lui Digory, Andrew.

Andrew, unchiul lui Digory marturiseste catre cei doi copii ca este magician si o convinge pe Polly sa atinga un inel, numai ca facand asta Polly dispare.

Astfel copila ajunge intr-un loc numit "Padurea de la hotarul dintre taramuri".

Digory ii cere unchiului sa o aduca inapoi pe Polly, dar acesta il convinge pe Digory sa plece dupa Polly si sa o aduca inapoi.

Digory se lasa convins de unchiul sau si o gaseste pe Polly, dar inainte de a se intoarce in lumea lor hotarasc sa faca cateva calatorii in acele universuri paralele.

Astfel ajung intr-o lume parasita unde trezesc din greseala o regina vrajitoare care se va dovedi mai tarziu ca este destul de diabolica.

In incercarea lor de a scapa de aceasta vrajitoare nu reusesc altceva decat sa o aduca in lumea lor si astfel sa ii faca vrajitoarei cunostinta cu unchiul Andrew.

Acesta pare fascinat de ea si incearca sa-i intre in gratii fara sa-si dea seama ce va urma.

Si uite asa orasul are parte de un mare haos creat de aceasta regina vrajitoare.

Digory si Polly reusesc in cele din urma sa o scoata din lumea lor pe vrajitoare si sa o duca in alta lume, numai ca in valtoarea evenimentelor nu isi dau seama ca i-au luat cu ei si pe unchiul Andrew, un cal si un birjar.

Actiunea intreprinsa de Digory si Polly face ca ei sa ajunga intr-un taram cu multe animale unde personajul principal parea sa fie un leu.

Vrajitoarea vazand acest leu incerca sa-l loveasca si, vazand ca nu are sorti de izbanda, fuge mancand pamantul.

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Cronicile din Narnia 1: Nepotul magicianului - Rezumat pentru clasa IV-a
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!