Trimite referat

Stiati ca ...

Ciuma neagra a ajuns in Europa prin intermediul navelor comerciale venite din Orient.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Charles Darwin

Materie: Istorie
Accesari: 11.349
Download-uri: 1.784
Nota: 6.53 (1808 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Charles Darwin
Publicitate:

Trimis de
din 14 Mai 2009

Charles Darwin (n. 12 februarie 1809, Shrewsbury, Shropshire - d. 19 aprilie 1882, Down, langa Beckenham, Kent) este cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog si autor de carti, fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor de plante si animale (teoria evolutionista). A observat si a demonstrat ca toate speciile de forme de viata au evoluat de-a lungul timpului din anumiti stramosi comuni, proces pe care l-a numit "selectie naturala", toate acestea fiind publicate in cea mai celebra scriere a sa, "Originea speciilor", publicata in 1859.

Teoria evolutionista a fost acceptata de catre comunitatea stiintifica si publicul larg inca din timpul vietii sale, in timp ce teoria selectiei naturale a fost considerata ca prim argument al procesului evolutiei abia prin anii 1930' iar acum constituie baza evolutionismului sintetic.

Cercetarile sale asupra plantelor au fost publicate intr-o serie de carti, iar in ultima sa lucrare, a examinat ramele si efectul pozitiv al acestora asupra solului.

Darwin si-a stimulat interesul pentru stintele naturale in perioada studiilor de medicina la Universitatea din Edinburgh si de teologie la Universitatea Cambridge. Multe din observatiile si datele pe care se bazeaza ipoteza sa, provin din timpul calatoriei pe mare, cu nava "Beagle", in urma carora devine consacrat ca eminent geolog, aducand de asemenea un argument clar pentru teoria uniformitarista a lui Charles Lyell. Prin publicarea lucrarii Calatorie pe Beagle, Darwin devine un autor foarte popular. Observand minutios distributia geografica a formelor salbatice de viata si colectand foarte multe fosile, studiaza mutatia speciilor si elaboreaza, in 1838 celebra sa teorie a selectiei naturale.

Desi a discutat cu mai multi naturalisti, lui Darwin i-a trebuit o buna perioada de timp pentru a-si continua cercetarile, in cadrul carora domeniul geologiei ocupa un loc important

Materialist si dialectician spontan, el a demonstrat primul, pe baze experimentale, materialitatea lumii vii si a sustinut originea animala a omului ("Originea omului si selectia sexuala", 1871). Conceptia sa evolutionista (darvinismul) a avut o mare influenta asupra filozofiei cunoasterii, infirmand teoria fixista si creationista. Descoperirile stiintifice ale lui Darwin stau la baza biologiei moderne si constituie explicatia biodiversitatii.

Ca recunoastere a valorii sale, Darwin a fost unul din cele cinci persoane care, in secolul al XIX-lea, dupa deces, au fost comemorate prin doliu national si a fost inmormantat la Westminster Abbey, alaturi de John Herschel si Isaac Newton....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Charles Darwin
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate