Trimite referat

Stiati ca ...

Paavo Nurmi (1897-1973), care a batut 22 de recorduri pe distantele de la 1 500 m pana la 20 km, a fost supranumit "alergatorul-minune".

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Cereale - Graul si porumbul

Materie: Biologie
Accesari: 8.165
Download-uri: 517
Nota: 5.55 (1654 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Cereale - Graul si porumbul
Publicitate:

Trimis de Madalina_Madalina30
din 10 Octombrie 2016

Cerealele - Graul si porumbulFac parte din categoria Angiosperme monocotiledonate.Se cultiva la noi pe suprafete intinse.Oraganul/PlantaGrauRadacina - firoasaTulpina se mai numeste pai, este dreapta, neramificata, prezinta noduri pline si intre noduri goale;Frunzele

-nu au petiol;

-nu au o teaca bine dezvoltata;

-au limbul alungit ca o teaca;

-sunt cu nervuri paralele.Florile -sunt grupate intr-o inflorescenta numita spic.Fructul este uscat si se numeste cariopsa.Porumb - firoasaTulpina se numeste cocean sau strujan. Este dreapta, neramificata iar nodurile si intre nodurile sunt pline cu maduva.Frunzele - limbul este mare si aspru.Florile-florile barbatesti suntin varful tupinii,grupate intr-o inflorescenta numita spic ramificat;

-florile femeiesti se afla pe tulpina la subsuoara frunzei.Fructul se numeste cariopsa.Plante inrudite si importanta lor:

- cultivate (cereale): secara, ovaz, orz, orez - reprezinta surse de hrana pentru om si animale

- salbatice: paiutul- este o planta furajera folosita ca hrana pentru viteSFARSIT....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!