Trimite referat

Stiati ca ...

In timpul marii crize economice care a cuprins Germania la inceputul anilor `20, paritatea dolar - marca ajunsese sa fie 1 la 40 de milioane.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Bibliografie Gheorghe Spacu

Materie: Chimie
Accesari: 5.163
Download-uri: 365
Nota: 5.69 (2331 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Bibliografie Gheorghe Spacu
Publicitate:

Trimis de Catalin Stoica
din 20 Ianuarie 2011

- Intre anii 1940-1955, la Catedra de chimie anorganicã si analiticã a Facultãtii de Chimie, Universitatea din Bucuresti, si-a desfãsurat activitatea ca profesor de chimie anorganicã un mare dascãl, un eminent om de stiintã, un mare patriot, profesorul Gheorghe Spacu.- S-a nãscut la Iasi, la 5 decembrie 1883, a urmat cursurile Liceului National din acelasi oras. In anul 1902 s-a inscris la Facultatea de Stiinte a Universitãtii din Iasi, sectia Fizico-Chimice.

- Cu sprijinul profesorului Petru Poni, in anul 1905, dupã absolvirea facultãtii, Gheorghe Spacu pleacã la Viena si apoi la Berlin, pentru a-si lãrgi orizontul stiintific si pentru a se perfectiona in tehnica lucrãrilor de laborator.

- In anul 1907 se intoarce la Iasi unde este numit asistent la Catedra de mineralogie si petrografie. Isi incepe astfel cariera didacticã, care avea sã dureze aproape jumãtate de veac.

- In anul 1916 obtine titlul de doctor in chimie cu mentiunea "cu distinctie" pentru lucrarea "Combinatii complexe de fier-Feramine". Gheorghe Spacu a fost al doilea doctor in chimie din tara noastrã dupã Nicolae Costãchescu, care si-a sustinut doctoratul in anul 1905, tot la Universitatea din Iasi....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate