Trimite referat

Stiati ca ...

Pestii au existat pe Pamant cu 450 milioane de ani in urma, deci au existat inaintea dinozaurilor.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Daca ai un animal de companie, azi trebuie sa fii mai atent/a cu el si sa-i dai mai multa atentie decat o faci in mod normal.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Bacteriile si vitamina C

Materie: Chimie
Accesari: 8.805
Download-uri: 1.645
Nota: 5.74 (3013 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Bacteriile si vitamina C
Publicitate:

Trimis de Mihaela_love154
din 20 Ianuarie 2011

Se pare ca in curand, in locul portocalelor, lamailor sau maceselor, ca sursa zilnica de vitamina C se vor folosi pastile produse cu ajutorul bacteriilor. Bioinginerii au descoperit o modalitate mai simpla de a transforma zaharurile in acid ascorbic,(vitamina C), in numai doua etape, prin intermediul enzimelor produse de microorganisme. In acest fel se reduce procesul standard de sinteza a vitaminei C cu patru faze.Deoarece bacteriile sunt mult mai usor de cultivat decit citricele sau macesele, costul pastilelor de vitamina C produse pe aceasta cale va fi mult mai scazut decat al celor „naturale".

Vitamina C, un hidrat de carbon solubil in apa, este esentiala pentru metabolism. Majoritatea animalelor o pot sintetiza, dar organismul uman nu.Oamenii care nu consuma suficiente legume sau fructe bogate in vitamina C isi pot asigura doza zilnica din pastile. Astfel este de asteptat ca necesarul de vitamina C produsa artificial sa creasca mult in viitorul apropiat.

De mai multi de 60 de ani, vitamina C se sintetizeaza industrial printr-un procedeu chimic complex care transforma dextroza in acid ascorbic.Biochimistii firmei americane Genentech din San Francisco, au pus la treaba doua bacterii inofensive, Erwinia si Corynebacterium,care produc enzimele necesare procesului de sinteza al vitaminei C. Folosind o proba ADN ei au izolat gena care produce una din enzimele necesare in Corynebacterium. Gena, astfel izolata, a fost apoi, integrata in ADN-ul Erwiniei....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!