Trimite referat

Stiati ca ...

O femela crap depune o cantitate de icre de pana la 23% din masa sa neta.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Aparitia vietii pe Pamant

Materie: Biologie
Accesari: 18.202
Download-uri: 1.724
Nota: 6.57 (2522 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Aparitia vietii pe Pamant
Publicitate:

Trimis de ionut12_m
din 08 Iunie 2010

In conceptia evolutionista, in urma cu trei miliarde si jumatate de ani, intr-un punct de pe Pamant, niste substante anorganice, moarte, au decis sa se uneasca, din proprie initiativa, fara nici o forta externa (supranaturala), si au format prima celula vie.Aceasta teorie stiintifica poarta numele de biogeneza: sub influenta descarcarilor electrice din atmosfera primara a Terrei are loc o combinatie de substante; in continuare, sub actiunea razelor ultraviolete si radioactive ale Pamintului au aparut forme simple de acizi grasi, glucide, glicerina, etc.Experimentele de laborator au aratat ca este posibila sintetizarea diferitelor substante organice.

Dar oamenii de stiinta s-au intrebat cum au ajuns acele substante primordiale pe Terra: raspunsul este foarte simplu: din cer.

-cu ajutorul meteoritilor(ipoteza litopanspermiei)

-cu ajutorul pulberii cosmice, sub actiunea presiunii luminii (Ipoteza radiopanspermiei), sporii sunt deplasati prin vid.

S-a pus intrebarea cum ar fi putut supravietui in Cosmos, fara umiditate, oxigen, la temperaturi scazute,dar testele in laborator au aratat ca se poate mentine viata ani la rind, chiar mii de ani(?).

Teoria evolutionista a fost sustinuta de realizarile biochimistului rus Alex. Oparin si englez J.Haldone, care au creat in laborator diferite substante cu capacitati reproductive: protobionti.

Acesti cercetatori au mai aratat ca planeta noastra indeplineste doua conditii favorabile vietii:

-masa si forta gravitationala medie, fapt ce a permis mentinerea gazelor la o densitate adecvata patrunderii permisive a radiatiilor cosmice si solare (o forta prea mare a gravitatiei ar mentine gazele din atmosfera prea aproape de sol, obturand lumina).

-pozitia convenabila fata de Soare, energia fiind constanta, temperatura medie…

Asadar se considera ca viata a aparut din materie moarta, fiind greu de raspuns unde, cand, cum…

Raspunsul lipseste, insa se presupune ca ar fi aparut in apele statatoare de mica adancime, namol, alge, minerale care au absorbit molecule mici.18

O pozitie evolutionista actuala privitoare la problema debutului vietii este rezumata de catre Richard Dawkins.El emite ipoteza ca la inceput, Pamantul a avut o atmosfera compusa din bioxid de carbon, metan, amoniac si apa. Datorita energiei solare si probabil si datorita descarcarilor electrice si eruptiilor vulcanice, acesti compusi simpli s-au descompus, pentru ca apoi sa se recombine, formand aminoacizi. O serie de astfel de aminoacizi s-au acumulat treptat in ocean, combinandu-se si formand compusi proteici. In final, oceanul a devenit o supa organica, dar fara viata.

Apoi "s-a format, in mod accidental, o molecula deosebit de remarcabila", care avea capacitatea de a se reproduce. Posibilitatea ca un astfel de eveniment sa se fi intamplat este foarte mica, dar trebuie sa se fi produs…19

Putem presupune ca aceste lucruri au evoluat intocmai, ca aminoacizii au ajuns in ocean accidental, dar un cercetator –Hitching a explicat: "In apa nu ar fi existat suficienta energie pentru a activa in continuare reactiile chimice; apa inhiba in orice caz dezvoltarea moleculelor mai complexe". Un alt cercetator, chimistul Richard Dickerson confirma: "prezenta apei favorizeaza mai degraba depolimerizarea (descompunerea)" .

Ne punem intrebarea: Daca in aer liber nu s-ar fi putut dezvolta, din cauza radiatiilor care ii descompuneau imediat dupa formare, iar in apa nici atat, unde au evoluat ei, cine i-a protejat?

"Cu alte cuvinte, sansele teoretice de a parcurge chiar si acest prim si relativ stadiu in evolutia vietii sunt inexistente".

Biochimistul George Wald afirma ca: "descompunerea spontana este mult mai probabila si, in consecinta, ea se produce mult mai rapid decat sinteza spontana".20

Aceaste teorii au fost verificate in laborator de catre Stanley Miller, in 1953. Acesta a provocat descarcari electrice in laborator, in conditii presupuse similare atmosferei primordiale. Rezultatul a fost obtinerea a patru aminoacizi-din cei douazeci necesari vietii-dar si acestia au trebuit fi separati imediat de catre cercetator, pentru a nu se descompune instantaneu, sub influenta mediului.

Aminoacizii obtinuti prin sinteza chimica nu sunt identici cu cei din organismele vii: cei obtinuti prin sinteza chimica pot avea doua forme: levogira si dextrogira, in timp ce aceia vii sunt toti levogiri. Aminoacizii nu inseamna viata, ci ei formeaza proteinele.

S-a considerat ca pe Pamant au aparut mai multe tipuri de coduri genetice, dar singurul care s-a dovedit capabil sa raspunda cerintelor perpetuarii formelor de viata fiind cel actual.

" Dar cele mai mari intrebari evolutioniste la nivelul geneticii biochimice raman inca fara raspuns…Faptul ca in toate organismele vii de astazi, toate procesele atat cele de reproducere a ADN-ului cat si cele de traducere efectiva a codului sau necesita enzime de o inalta exactitate si ca, in acelasi timp, structurile moleculare ale acelorasi e...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Aparitia vietii pe Pamant
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!