Trimite referat

Stiati ca ...

In anul 1981 a aparut primul joc cu Mario.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Aparatul excretor

Materie: Biologie
Accesari: 7.194
Download-uri: 787
Nota: 5.35 (2647 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Aparatul excretor
Publicitate:

Trimis de MARIANA
din 22 Ianuarie 2015

- este format dintr-un organ principal pereche, rinichiul si din caile urinare: pelvis, ureter, vezica urinara si uretra.RINICHIUL - este un organ parenchimatos, situat in regiunea lombara, retroperitoneal, corespunzand vertebrelor T12-L2, rinichiul drept fiind putin mai coborat decat cel stang, din cauza ficatului.- este asezat in loja renala, delimitata anterior de peritoneul parietal si fascia prerenala, iar posterior de fascia retrorenala, care se unesc deasupra si in afara rinichiului si a glandelor suprarenale, loja ramanand deschisa medial si in jos.

Rinichiul deplasat in jos din loja lui este un rinichi ptozat (cazut), iar cel dezvoltat si fixat in afara lojii este un rinichi ectopic....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!