Trimite referat

Stiati ca ...

Pinguinul imperial, una dintre cele mai raspandite specii de pinguini, isi depune si isi cloceste ouale la o temperatura mai mica de -62 grade Celsius

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Amicii - Ion Luca Caragiale

Materie: Romana
Accesari: 9.689
Download-uri: 365
Nota: 5.68 (1548 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Amicii - Ion Luca Caragiale
Publicitate:

Trimis de Anonimus
din 05 Ianuarie 2017

In opera "Amicii" de Ion Luca Caragiale avem trei personaje.

Verificati-ti cunostintele in testul despre Ion Luca Caragiale!

Doua personaje principale (Mache si Lache) si un personaj secundar (Tache) ce apare la sfarsit si ne dezleaga misterul ce plana asupra discutiei.

Il identificam pe domunul Mache aflat la berarie stand la o masa.

Vine si domnul Lache si se aseza langa el spunandu-i ca este obosit. Statuse toata noaptea la Cosman cu niste amici vorbind si despre Mache. Aceste vorbe nu prea erau de bine despre el, parand mai degraba a fi barfe.

Mache auzind aceste lucruri doreste sa stie ce s-a discutat despre el si cine este amicul barfitor.

Lache ii da cateva indicii despre ce s-a discutat, dar ii mai spune lui Mache si ce defecte are, vazand ca tot il trage de limba sa ii spuna cine este amicul barfitor.

Mache insista sa ii zica cine l-a barfit, dar nu afla raspunsul.

Atuncu Mache ii spune lui Lache ca se va supara pe el daca nu ii zice cine l-a barfit. Furios Mache, vazand ca nici aceasta amenintare nu da rezultate, il ameninta pe Lache ca ii da palme daca nu ii zice cine este amicul barfitor.

Lache ii raspunde ca este o fire violenta si apoi intre ei se lasa o tacere care fu intrerupta de Tache.

Tache ii reproseaza lui Lache faptul ca nu a venit la Cosman.

Lache se scuza ca nu a putut sa ajunga pentru ca s-a culcat la ora opt de obosit ce era.

Mache auzind acestea intelese cine era amicul barfitor si ii dadu lui Lache o pereche de palme strasnice si apoi pleca imediat.

SFARSIT.

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!