Trimite referat

Stiati ca ...

Multe mamifere incearca sa recunoasca gustul alimentelor sigure din gustul laptelui mamei.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Poluarea

Materie: Diverse
Accesari: 6.980
Download-uri: 5.673
Nota: 3.72 (2435 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Poluarea
Publicitate:

Trimis de Claudy
din 19 Martie 2003

Poluarea
Ca rezultat al proceselor din industrie, agricultura si tehnologie, se creaza cantitati tot mai mari de noi deseuri. Gazele, lichidele, deseurile solide, deseurile menajere si apele riziduale polueaza mediul si in unele locuri nivelele de poluare sunt periculos de ridicate. Intr-un mediu ecologic echilibrat, deseurile pitrezesc producand materiale noi, utile: frunzele cazute creeaza un ingrasamant natural care imbogateste solul; excrementele animalelor sunt descompuse de insecte si organisme mai mici, eliminind din nou in aier si in sol elemente importante.

Un asemenea mediu, in care multe forme de viata, ar fi trebuit sa fie un model pentru viata moderna. Daca vrem sa traim intr-o lume sanatoasa, trebuie sa minializam efectele reziduurilor produse de societate.Daca reyiduurilor ili se permite sa domine mediul, echilibrul natural este pierdutsi acest dezechilibru poate avea efecte dezastruoase - asupra anemalelor, vegetatiei si chiar a vremii. Poluarea are diferite cauze si efecte - pe uscat, in rauri si mari, si in atmosfera. Chiar si zgomotul este un tip de poluare care ar trebui limitat. Studiul si impiedicarea poluarii a devenit o ramura importanta a stiintie.

Poluarea uscatului
Poluarea uscatului este forma de poluare dificil de masurat si de controlat. Iar solul este mai dificil de curatat decat aierul sau apa. Uscatul este utilizat pentru depozitarea deseurilor menejeresau comerciale, iar noroiul de la statia de epurare a apelor reziduale este in general depozitat pe uscat sub forma unei suspenzii in apa sau in stare uscata ori semiuscata.Noroiul contine cantitati importante de substante nutritive, precum azotul si fosforul, dar el poate sa contina cantitati nedorite de metale toxice.

Rezidurile menajere si industriale uyuale sunt descompuse in contact cu solul. Dar multe materiale reziduale daunatoare nu dispar asa de simplu. De aceia, multe tari nonitorizeaza acum substante periculoase pe uscat si verifica nivelul acestor substante in tesuturile vegetale, in organismul animalelor, in alimente si in organismul uman. Lourile de depzitare a deseurilor trebuie administrate pentru ca pamintul sa nu adaposteasca boli.

Multe locuri in care au fost depozitate deseuri timp de zece ani, au fost recuperate si chiar au oferit teren de parcuri si case. Insa o asemenea dezvoltare nu este de dorit in unele locuri: daca sau depozitat retiduuri toxice si ele nu sunt etansatesi ingropate adecvant, la un moment dat ele pot aparea emanantii de gaze noxice.

Poluarea raurilor
Substantele care polueaza solul sunt adesea spalate in paraie si rauri, provocind poluarea apelor. Ingrasamintele utilizate in ibunatatirea productiei agricole contribuite si ele la aceasta problema, incurajand cresterea execiva a plantelor in rauri, iar pesticidele, dintre care multe nu se descompun, sunt daunatoare pantru insecte si alte organizme utile.

In acelasi timp, raurile si paraile ofera un traseu convenabil pentru reziduurile industriale lichide. Desi evacuarea deserturilor de cstre fabrici estestrict controlata, este de ajuns un mic accident pentru ca deseurile toxice sa distruga un rau. Cand oamenii erau nomazi si mult mai putini ca numar,poluarea apei era neglijabila deoarece raurile in care ajungeau deseurile lor se curateuu de la sine. Pe masura ce comunitatile s-au marit, au manifestat dendinta de a se aseza in apropiereaunor resurse mari de apa curata care sa poata accepta povara doluarii fara un efect observabil.

Poluarea marilor cu petrol
Poluarea cu petrol a apelor poate aparea cind se curata tancurile petroliere sau cind au loc accidente pe platformele de forare. Dezastre mari pot fi cauzate de avarierea tancurilor unor petroliere uriase, sau la scufundarea lor. Petele de titei duc la pierderi de vieti printre pasari si alte vietati marine.In 1989 petrolierul ExxonValdez a lovit un recif, din apropierea Alaskai.

Au fost deversati in mare aproximativ 240000 de barili de titei, in citeva saptamini, pata de petrol a cuprins 1600 km de tarm, inclusiv plajele a trei parcuri nationale si cinci rezervatii naturale. Corporatia Exxon a incercat o operatie masiva de curatare, insa poluarea mediului era deja un fapt implinit. Asemenea dezastre ne fac sa uitam insa ca poluarea marilor cu petrol se produce in principal prin deversarea acestuia in riuri, sau direct in mare de pe tarm.

Poluarea aierului
Poluarea aierului este adesea viziliba sub forma de fumatului din hornuri si a gazelor de la tevile de esapament ale masinilor. Fumatul este un amestec de gaze si chimicale si poate deveni un toxic sub actiunea soarelui puternic, datorita unei reactii chimice provocata de lumina. Smogul care rezulta are un miros neplacut si provoaca lacrimare. Mai demult ele invaluia Londra in timpul iernii, cand in fiecare casa ardeau focuri de carbune.

In anii 1950 guvernul a emis legi pentru a impiedica ca im anumite regiuni oamenii sa arda altceva decit combustibili fara fum. Cresterea numarului de astm s...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Poluarea
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate