Trimite referat

Stiati ca ...

Bill Gates are destui bani cat sa cumpere toate casele din Alaska.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Alcoolul etilic carburant

Materie: Chimie
Accesari: 4.241
Download-uri: 1.939
Nota: 4.74 (932 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Alcoolul etilic carburant
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Industria alcoolului etilic sau a spirtului dupa cum mai este cunoscuta, numara numai aproximativ 200 de ani, dar in prezent a capatat dimensiuni noi odata cu declansarea crizei energetice, cand in cautare de noi carburanti, s-a constatat ca alcoolul etilic poate fi cel mai bun substituent.

Cel mai ambitios program privind folosirea alcoolului in scopuri energetice il are Brazilia care, sub denumirea de PROALCOOL, urmareste a inlocui15-21% din cantitatea de benzina cu alcool obtinut din trestie de zahar. In prezent, peste 2 milioane de vehicule circula alimentate cu amestec de benzina si alcool.

In SUA in 1978 s-a dat publicitatii un raport asupra alcoolului ca mijloc de a economisi petrolul, dar si de a impiedica imensa cantitate de gaze poluante emanate de acestea. In luna iunie 1979 s-a infiintat in SUA Comisia nationala de alcool carburant, care a elaborat 12 teme legate de bilanturi energetice, producerea de metanol, utilizarea de biomasa, probleme ecologice.

Ca prim obiectiv se prevedea sa se inlocuiasca produsele petroliere cu etanol in proportie de 1%. S-a apreciat ca pana in anul 2020, 50% din cantitatea de gaz metan si petrol necesar industriei alimentare forestiere si agriculturii vor trebui inlocuite cu surse proprii recuperabile.

In urma cresterii importantei obtinerii etanolului din biomasa s-a organizat in 1979, la Luisiana , prima conferinta interamericana in legatura cu tehnologiile si implicatiile economice ale obtinerii alcoolului-combustibil.

In lucrarea "The Solar Energy Timetable " autorul american Denis Hays avanseaza ideea ca in anul 2025, nescesarul de combustibil lichid al planetei va fi acoperit de alcoolul etilic obtinut prin produse vegetale(trestie de zahar, sfecla, porumb, supraproduse, etc).

In Japonia s-a elaborat programul RAPAD care urmareste realizarea de etanol, si acetona-butanol-etanol prin procedee biotehnologice, folosind ca materie prima celuloza. In Franta, programul Carburol urmareste realizarea alcoolului etilic din sfera si a butanolului din paie. Noua Zeelanda a efectuat studii pentru obtinerea etanolului din paie.

Posibilitatile de obtinere a alcoolului sunt multiple dar dintre variantele posibile pentru etapa actuala, cea mai mare fezabilitate o prezinta materiile prime agroalimentare, inclusiv deseurile care rezulta la prelucrarea acestora. Acesta este un lucru bun,din punct de vedere al imbunatatirii conditiei de viata, atat din punct de vedere material cat mai ales ecologic.

Inlocuirea completa a combustibililor cu alcool, nu doar etilic, reprezinta o buna resursa financiara pentru economia acelei tari, dar si lungirea vietii locuitorilor prin diminuarea poluarii..
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Alcoolul etilic carburant
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate