Trimite referat

Stiati ca ...

Barbatii au de sase ori mai multe sanse sa fie loviti de fulger decit femeile.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Zona Calda

Materie: Geografie
Accesari: 58.807
Download-uri: 7.511
Nota: 6.92 (4708 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Zona Calda
Publicitate:

Trimis de Dinu Elena
din 23 Aprilie 2008

-padurile ecuatoriale se intalnesc in africa, america se sud , america centrala, indonezia, malaezia si in insule din oceania. Padurile ecuatoriale se gasesc in zona ecuatoriala.

-ele sunt foarte bogate,cu copaci dispusi pe mai multe etaje. pe trunchiurile acestor copaci se agata liane si alte plante agatatoare. printre marea varietate de specii de copaci se remarca : palmierulde cocos, palmierul de ulei, arborele de paine, arborele de cacao etc.

-cele mai multe animale sunt adaptate la viata arboricola, dar si la zbor. dintre mamifere se remarca : babuinul , gimpanzeul, jagoarul, puma, furnicarul. reptilele (pitonul.anaconda) au dimensiuni foarte mari.

-padurile musonice se intalnesc in regiunile cu clima tropicala musonica.cele mai bine dezvoltate sunt cele din asia de sud-est. Padurile musonicese aseamana cu cele ecuatoriale, dar sunt mai rare,astfel calumina patrundemai bine in interiorul lor.

-multi dintre copacii lor isi pierd frunzele in anotimpul secetos. Arborele reprezentativ este teckul. fauna este bogata, asemanatoare cu a padurilor ecuatoriale.

-savanele si padurile-galerii se gaseste in zona climei subecuatoriala . Savanele sunt formate din ierburi inalte ce sunt presarate cu arbori si arbusti. arborii reprezantativi sunt baobabul si acacia.

-savanele reprezinta paradisul animalelor ierbivore: girafe, antilope ,zebre etc.Existenta acestora atrag numeroase carnivore (leul,ghepardul,tigrul) .Tot in savana pot fi intalnite si pasari de talie mareprecum strutul.

-padurile-galerii se gasesc dealungul raurilor mari care strabat savana. Ele par o continuare a padurilor ecuatoriale. Cele mai dezvoltate se intalnesc de-a lungul afluentilor amazonului.

-deserturile calde se intalnesc in zona cu clima tropicala uscata , avannd mari extinderi in : Africa, Asia , Australia, America. Se caracterizeaza printro vegetatie si o fauna saraca. portiuni intinse sunt lipsite de vegetatie, nisipul fiind atotstapanitor.

-vegetatia existenta este formata din mici tufisuri spinoase,din plante cu frunze tari sau plante suculente, cum sunt cactusiicare se intalnesc numai in america . In sahara , in anumite locuri s-au format oazele, insule de vegetatie aparute in jurul unor izvoare.

-animalele s-au adaptat la viata de noapte, ziua stand ascunse in putinelelocuri umbroase.Se intalnesc: soparle, serpi, scorpioni etc.

-in Asia se intalneste dromaderul....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Zona Calda
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate