Trimite referat

Stiati ca ...

Organismul unui om poate trai saptamani intregi fara hrana, zile fara apa insa doar cateva minute fara oxigen.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Word - Prezentare generala

Materie: Informatica
Accesari: 15.686
Download-uri: 5.396
Nota: 4.71 (3222 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Word - Prezentare generala
Publicitate:

Trimis de TUILA
din 11 Mai 2009

1. WORD - primele notiuni

U
nul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori pana la lucrari de cercetare. Programul inlocuieste vechea masina de scris zgomotoasa si are avantajul ca se pot tipari sute de copii fara a fi nevoie sa fie scrise fiecare in parte. In acest capitol vom invata despre caracteristicile principale ale programului Word si despre cum sa manipulam cuvintele pe ecran.
Pentru a lansa programul Word, se executa clic pe pictograma Word, iar programul afiseaza o pagina de document goala.In zona de lucru goala exista o liniuta verticala care palpaie care se numeste reper de inserare. Aceasta linie incepe din acelasi loc pana cand incepem sa tastam cuvintele.
Pentru a introduce text folosim tastatura calculatorului. Atunci cand incepem sa tastam, reperul de inserare se muta spre dreapta. In momentul in care ajungem la marginea din dreapta a ecranului, in mod automat programul Word muta reperul de inserare la inceputul liniei urmatoare. Aceasta se numeste "word wrapping" (asezarea automata a cuvintelor). Nu apasam pe tasta Enter pentru a incepe o noua linie decat daca vrem sa incepem un nou paragraf. Atunci cand introducem mai multe linii decat ar putea incape intr-un ecran, liniile de text incep sa se deruleze automat in sus astfel incat reperul de inserare sa ramana intotdeauna la vedere.
Pe masura ce deplasam indicatorul mousului pe ecran vom observa ca acesta isi modifica forma. Uneori are forma unei sageti, dar alteori are o forma ciudata care seamana cu litera I. Atunci cand indicatorul mousului se afla in interiorul zonei text de pe ecranul nostru, acesta are forma unui I. Acesta este cunoscut sub denumirea de cursor. Putem executa clic cu acest cursor intr-un anumit loc pentru a efectua modificari intre caractere, inainte si dupa cuvinte, si asa mai departe. De cate ori mutam indicatorul mousului in afara zonei de text, el se transforma in vechiul indicator in forma de sageata.

Deplasarea pe ecranul programului Word cu ajutorul tastaturii

Apasam Deplasare
? La stanga cu un caracter
=> La dreapta cu un caracter
? In sus cu o linie
* In jos cu o linie
Ctrl+? La stanga cu un cuvant
Ctrl+=> La dreapta cu un cuvant
Home La inceputul unei linii
End La sfarsitul unei linii
PgDn In jos cu un ecran
PgUp In sus cu un ecran
Ctrl+PgDn In partea de jos a ecranului
Ctrl+PgUp In partea de sus a ecranului
Ctrl+Home La inceputul documentului
Ctrl+End La sfarsitul documentului


Normele de eticheta ale redactarii

Motivul numarul unu pentru care exista programele de redactare este simplificarea prelucrarii. Redactarea este procesul de modificare a unei lucrari inainte de a aseza documentul pe hartie. Pe vremea masinilor de scris, textul era pus pe hartie imediat ce se apasa tasta masinii de scris. Daca se facea vreo greseala trebuia luat de la capat cu o hartie curata. sau se incerca repararea greselii cu tot felul de solutii de stergere care nu faceau altceva decat sa murdareasca totul. Cu un program de calculator, se poate tasta textul, se pot face modificari in text, se poate rescrie tot textul si rearanja fara a pierde timp, hartie sau cerneala. Se fac toate aceste modificari pe ecran utilizand o diversitate de tehnici, pe care le vom vedea in continuare.

Selectarea

Exemplu de text selectat
In timpul prelucrarii documentelor, vom vedea ca, pana la urma, avem nevoie sa mutam, sa stergem sau sa copiem un text. Pentru a lucra in acest mod, va trebui sa invatam cum sa selectam un text. Textul selectat va aparea evidentiat pe ecran ca un negativ fotografic; scris cu alb pe fond negru in loc sa fie scris cu negru pe fond alb, cum apare textul normal. Selectand textul, indiferent daca e un caracter, un cuvant sau mai multe paragrafe, avem posibilitatea sa-l prelucram rapid.
Pentru a selecta un text cu mousul, mutam indicatorul mousului in fata primului caracter pe care vrem sa-l selectam. Tinem apasat butonul din stanga al mousului si tragem mousul pana la ultimul caracter al cuvantului sau fragmentului pe care vrem sa-l selectam. Eliberam butonul mousului si textul va fi selectat. Putem utiliza dupa aceea, o multime de comenzi care au efect asupra textului selectat, cum ar fi copiere, mutare sau stergere.


Exista un mod de a selecta un text si prin intermediul tastaturii. Pentru aceasta mutati reperul de inserare la inceputul textului pe care vreti sa-l selectati. Tineti apasata tasta Shift si folositi sagetile pentru a va muta la sfarsitul textului. Eliberati tasta Shift si textul va aparea evidentiat. Pentru a selecta intregul document o data, apasati tastele Ctrl+A

Mai exista o metoda de selectare a unui text pe care merita sa o precizam. In marginea din stanga a zonei de text exista o coloana nemarcata numita bara de selectie (vezi figura anterioara). Putem folosi aceasta bar...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Word - Prezentare generala
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate